Черкащина провела «Велодень – 2015»

 03.06.2015
Черкаська область

30 травня 2015року в м. Черкаси управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провели обласний спортивно-масовий захід «Велодень – 2015» в рамках Всеукраїнської фізкультурно-оздоровчої акції «Велодень».

Головною метою Акції є всебічний та гармонійний розвиток особистості шляхом формування і підтримки знань, навичок і соціальної активності людей для дій, спрямованих на ведення здорового способу життя. Акція проводилась з метою популяризації здорового способу життя, популяризація велосипеду, як екологічно чистого виду транспорту, підвищення мотивації у населення до пересування на велосипедах, сприяння розробці та втіленню в життя програми з облаштування вело доріжок області.

Захід розпочався урочистим проїздом велоколони центральною вулицею міста від площі Богдана Хмельницького до парку «Ювілейний».

До участі в змаганнях допускалися всі бажаючі, що мали відповідну спортивну підготовку, за умови наявності технічно придатного велосипедного транспорту. Без уваги не залишилися велосипедисти-любителі та юні учасники, для яких були проведенні окремі змагання. Для більш досвідчених учасників в парку «Ювілейний» відбулася велогонка крос-кантрі. Загалом участь у змаганнях взяло близько 500 осіб.

Переможці та призери були нагородженні грамотами та медалями обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».