"Олімпійський день" у Дніпродзержинську

 26.06.2015
Дніпропетровська область

19 червня 2015 в місті Дніпродзержинськ на одній з центральних площ жителі міста відзначили Олімпійський день. Організаторами якого були: Департамент молоді та спорту міської ради та «Дніпродзержинський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Серед почесних гостей спортивного заходу - міський голова Станіслав Сафронов, чемпіон світу з плавання Дмитро Краєвський, голова міської федерації академічного веслування В'ячеслав Стефашин. На святі були присутні гості з Дніпропетровська та Новомосковська.

Право урочисто внести прапор Національного олімпійського комітету було надано переможцю Чемпіонату Європи серед юніорів 2015 з академічного веслування, кандидату в майстри спорту України Євгену Александрову. Підняв прапор чемпіон світу з плавання Дмитро Краєвський.

«Завдяки нашим спортсменам про наше місто знають не тільки в Україні, але й в усьому світі. Ми вдячні їм та їхнім тренерам. Сьогодні ми відправили на Чемпіонат Європи з тхеквондо, який проходить у Сербії, юних дніпродзержинок », - зазначив міський голова у своїй вітальній промові, а також нагородив за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Дніпродзержинську та Дніпропетровської області нагрудними знаками В’ячеслава Стефашина і Євгенія Александрова (за перемогу на Чемпіонаті Європи серед юніорів у 2015 році).

Відкрили свято своїм виступом золоті призери Чемпіонату України з черлідингу. Пізніше виступали команда Street Workout з Новомосковська, а також майстри футбольного фрістайлу.

В рамках святкування Олімпійського дня був проведений легкоатлетичний забіг, учасники якого отримали нагороди від Національного олімпійського комітету. Для всіх учасників свята були організовані різні конкурси та вікторини на спортивну тематику. Спортивне захід зібрав близько 400 учасників.