До Міжнародного дня людей похилого віку в Івано-Франківську пройшов шахово-шашковий турнір

 04.10.2016
Івано-Франківська область

1 жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Так, 30 вересня 2016 року в Івано-Франківському геріатричному пансіонаті обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Івано-Франківської обласної ради в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спорт для всіх – радість життя» провів шахово-шашковий турнір, приурочений цьому дню.

Головною метою заходу було мотивування людей похилого віку до систематичних занять фізичною культурою та спортом, як одного з чинників довголіття та збереження здоров’я, пропаганда здорового способу життя.

На урочистому відкритті заходу підопічних геріатричного пансіонату привітали директор пансіонату Лоріна Дерев’янко та головний спеціаліст обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Морозовецький Олександр.

Понад 20 підопічних пансіонату взяли участь у шахово-шашковому турнірі.

За результатами змагань шахового турніру у напруженій боротьбі перемогу здобув Федорак Михайло, срібним призером став Маївський Йосип, а бронзу виборов Войницький Єдуард. У шашковому турнірі місця розподілилися наступним чином: перше місце здобула Тонієвич Майя, друге місце – Шубинець Василь та третє місце – Карас Іван.

Переможці, призери шахово-шашкового турніру були нагороджені медалями, грамотами та футболками, а всі учасники заходу отримали футболки, грамоти та солодощі від обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».