Відкритий особисто-командний чемпіонат Івано-Франківської області серед ветеранів та любителів легкої атлетики

 03.07.2017
Івано-Франківська область

Ось уже чотирнадцять років поспіль обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з обласною федерацією легкої атлетики за підтримки Івано-Франківської обласної ради проводить відкритий особисто-командний чемпіонат Івано-Франківської області серед ветеранів та любителів легкої атлетики. Цього року чемпіонат проходив 25 червня 2017 р на стадіоні Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу і приурочений Дню Конституції України.

Метою заходу була популяризація здорового способу життя, залучення широких верств населення до занять фізичною культурою і спортом, популяризація легкої атлетики.

Щоб позмагатись до Івано-Франківська прибули ветерани з Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької областей, з міст Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Тлумача, Снятина, Косова,Богородчан та з Польщі. Загалом у чемпіонаті взяли участь 35 ветеранів легкої атлетики.

На урочистому відкритті турніру прозвучав гімн та піднято державний прапор, з привітальним словом виступив директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Святослав Бойко.

Програма змагань включала в себе біг на 100 м, 200м, 400м, 800 м, 1500 м, 3000 м, 5000м, стрибки у довжину, спортивну ходьбу, метання диску, метання списа, метання молота, штовхання ядра. Змагання проводились у різних вікових групах серед чоловіків та жінок.

В результаті проведених змагань згідно рейтингу переможцями стали:

серед чоловіків:

І місце – Маковійчук Танасій (Чернівецька обл.); ІІ місце – Іванов Володимир (м.Івано-Франківськ); ІІІ місце – Кричун Василь (м.Івано-Франківськ);

серед жінок:

I місце – Маковійчук Марія (м.Снятин); II місце – Кухній Оксана(м.Івано-Франківськ.); III місце – Ханенків Марта (м.Калуш). Всі вони отримали медалі за перемогу.

А всі учасники, які брали участь у чемпіонаті, були нагороджені футболками та грамотами від Івано-Франківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».