Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «ВелоУкраїна»

 15.09.2016
Івано-Франківська область

Ось уже дванадцятий рік поспіль територією Івано-Франківської області проходить Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «ВелоУкраїна» приурочений Дню фізичної культури та спорту.

Велопробіг охоплює всі регіони України та проходить за окремими маршрутами в кожній області, на Прикарпатті він тривав з 9 по 10 вересня, а загальний кілометраж маршруту становив приблизно 170км. Кількість учасників заходу 18 осіб, але у кожному районі до колони радо приєднувалися все нові і нові велосипедисти, чи то професіонали, чи то любителі – не важливо, бо ж головною метою заходу було популяризація здорового способу життя.

В центрі міста біля пам’ятника Івана Франка о 11 год відбулося урочисте відкриття велоестафети. Учасників привітав директор Івано-Франківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Святослав Бойко після чого колона попрямувала до смт. Богородчани, де їх зустрів місцевий вело клуб а також працівники Богородчанської РДА, звідки велосипедисти попрямували до м. Надвірна де їх тепло зустріли і привітали керівники районної державної адміністрації. Через смт. Делятин колона прямувала до писанкової Коломиї, де на учасників велопробігу очікував теплий прийом. Начальник відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради Володимир Колесник привітав всіх велосипедистів з днем фізичної культури та спорту, після чого відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Переночувавши у місті Коломия, зранку 10 вересня колона стартувала до Івано-Франківська через Тисменицю, де велосипедистів радо вітали керівники краю та жителі міста. Не зупиняючись колона попрямувала в Івано-Франківськ, де на площі біля пам’ятника І. Франка всіх учасників заходу привітав та нагородив пам’ятними футболками, грамотами та медалями директор центру «Спорт для всіх» Святослав Бойко.