Дощ не зміг зупинити «Sport Music Fest»

 13.06.2016
Харківська область

14-15 травня 2015 року Департаментом у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, КУ «Харківський обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»» спільно з Харківським міським відділенням Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" в рамках проведення заходів обласного етапу Всеукраїнської інформаційно-

пропагандистської кампанії «Відповідальність починається з мене» був проведений 9 Всеукраїнський благодійний фестиваль «Sport Music Fest» з нагоди Дня пам`яті людей, померлих від ВІЛ/СНІДу на базі Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького м. Харкова.

У цьому році фестиваль став найгучнішою благодійною подією в Україні, зібравши більше 3000 фанатів вуличного хіп-хоп руху. За традиціями, фестиваль тривав протягом двох днів в центральному парку культури та відпочинку ім.М.Горького. Офіційний старт відбувся 14-го травня з відкриття стрітбольного сезону в рамках відбіркового етапу Української стрітбольної Ліги. У турнірі взяло участь 70 команд зі всієї України, що зробило Sport Music Fest одним з наймасштабніших заходів за кількістю команд серед усіх турнірів з вуличного баскетболу.

Дощ не зупинив бажання провести цей день в грі! Посмішки, стукіт м'ячів наповнювалі СК "Інфіз" весь суботній день з ранку до пізнього вечора! За крутими емоціямі до Харкова завітали команди з Дніпропетровська, Києва, Запоріжжя, Донецька, Полтави, Чугуєва, Дебальцевому, Нового Роздолу, Сєвєродонецька, Енергодара, Комсомольське, Первомайського.

Чемпіонами "Sport Music Fest 9" - стала команда "5в7" з Дніпропетровська: Карім Шуджаулла, Олександр Тарасенко, Максим Закурдаев.

Друге мисце вибороли - харків'яни "O.K.C.": Євген Бречка, Ігор Мелашич, Дмитро Шарапов, Гліб Шарапов.

Бронзу забрала команда "HOTC" (Київ, Запоріжжя): Дмитро Кривенко, Дмитро Купріянов, Кирило Жовтяк, Андрій Смаковській.

Кращим гравцем турніру став Карім Шуджаулла(м. Дніпропетровськ)

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками та медалями КУ ХОЦФЗН «Спорт для всіх».

Завершився фестиваль виступом легенд харківського хіп-хопу. Порадували фанатів такі виконавці, як Sirius (Ріфмабіт), Сенс, Lojaz, Nice Day, Титри, Nazar, EkVit і Феномен. Хедлайнером концерту став один з флагманів класичного хіп-хоп лейбла RAP Recordz «КАРАНДАШ».

Невід'ємною частиною фестивалю в цьому році стала виставка робіт переможців Всеукраїнського конкурсу карикатур «Дискримінація і толерантність в Україні», яка звертає увагу на тему утиску прав людини, що базуються на стереотипах сучасного суспільства.

Також, протягом двох днів фестивалю на території парку розповсюджувалась інформаційна література про ВІЛ / СНІД та діяти мобільна амбулаторія, де кожен бажаючий міг анонімно пройти експрес-тест на ВІЛ.