Харків'яни готуються до школи плавання

 09.06.2016
Харківська область

У квітні 2016 року Харківським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в м. Харків в басейні «Зміна», був проведений фізкультуроно-оздоровчий захід для дітей на воді в рамках підготовки до Всеукраїнських масово-спортивних заходів для дітей у літній канікулярний період «Школа плавання».

Метою цього заходу є навчання дітей плаванню, популяризація здорового способу життя, організація змістовного дозвілля та залучення дітей до рухової активності у канікулярний період.

Усі діти котрі не вміють плавати і мають бажання цьому навчитись мали змогу безкоштовно прийняти участь в цьому заході.

Плавання - унікальний вид спорту, корисний як для дорослих, так і для дітей. Плавання дозволяє зміцнити здоров'я, психологами встановлено, що заняття плаванням розвивають такі риси особистості, як цілеспрямованість, наполегливість, самостійність, рішучість, сміливість, дисциплінованість, уміння співпрацювати в колективі. Саме тому плавання сприятливо впливає не тільки на фізичний розвиток людини, а й на формування її особистості.

В заході прийняли участь діти з Дергачівського та Валківського районів, які у веселій ігровій формі ознайомились з правилами безпеки поводження на воді!

Всі учасники заходу були відзначенні пам’ятними сувенірами Харківського обласного центру «Спорт для всіх»!