Кубок Харківського району з військово-спортивних багатоборств

 03.03.2016
Харківська область

30-31 січня 2016 року Харківським районним осередком федерації військово-спортивних багатоборств Харківської області за підтримки комунальної установи «Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»» у спортивному залі МКДЮСШ №7 м. Харків відбувся Кубок Харківського району з військово-спортивних багатоборств в розділі «Бойове двороборство» (стрільба з пневматичної зброї та всестильовий бій). «Бойове двоборство» - це досконала система самозахисту, що поєднує в собі кращі елементи таких бойових мистецтв, як бокс, тайський бокс, карате, а також елементи кидкової техніки самбо, айкідо та стрільби з пневматичної гвинтівки. Спортсмени, які займаються цим видом спорту мають добро фізичну підготовку,а також зі спортсменами проводиться робота з військово-патріотичного виховання.

Загалом в цьому заході прийняло участь понад 200 спортсменів та ще більше глядачів, які підтримували спортсменів. Наймолодшим учасникам змагань було по 5 років, які виборювали призові місця на рівні з іншими спортсменами. Не менш складно було 8-9 річним хлопцям вагою до 32 кг, для багатьох це було перші змагання, а виборювати місця приходилось серед 11 супротивників. Всі спортсмени в напруженій боротьбі в розділі всетильового бою та стрільбі з пневматичної зброї показали рівень своєї майстерності.

На цих змаганнях команда з с. Циркуни завоювала 14 призових місць (4 перших місць, 5 других місць та 5 третіх місць), тим самим виборола перше командне місце серед селищ та міст Харківського району та отримала Кубок. Відповідно друге місце посіла команда з Покотилівка, яка завоювала 9 призових місць (4 перших місць, 1 других місць та 4 третіх місць) та третє місце посіла команда з смт. Пісочин, яка завоювала 9 призових місць (2 перших місць, 6 других місць та 1 третіх місць). Крім цього спортсмени отримали кубки у різних номінаціях.

Приємно відзначити, що 36 спортсменів отримали спортивний розряд з військово-спортивних багатоборств в розділі бойове двоборство. Для наших спортсменів це підготовчий етап для участі у Чемпіонаті Харківської області з бойового двоборства , який відбудеться в м. Харкові 20-21 лютого 2016 року, тому побажаємо нашім співвітчизникам наступних перемог у цьому складному виді спорту, але дуже потрібному у теперішньому часі.