Ніщо так не зближує сім'ю, як спорт!

 29.03.2016
Харківська область

У Харкові на території спортивного комплексу «Зірка» Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба (вул. Динамівська, 3-А) відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я — спортивна сім'я». Представники районів та міст Харківської області зібралися разом, щоб визначити найсильнішу сім’ю. У цей весняний день Харків відвідали сім'ї з Балаклійського, Барвінківського, Валківського, Вовчанського, Дергачівського, Золочівського, Красноградського, Харківського, Дворічанського, Зачепилівського, Краснокутського, Куп'янського, Лозівського, Сахновщинського та Чугуївського районів. Організатором фестивалю є комунальна установа «Харківський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»» та Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

Дітям та їхнім батькам довелося подолати 4 етапи естафети, що стало справжнім іспитом витримки і міцності сімейних уз. Коли деякі учасники вже було зневірилися у власних силах після перших невдалих виступів, сімейна підтримка допомагала пройти залишок дистанції з гідністю і хорошими результатами.

15 регіонів поділили на дві групи. Спочатку учасників чекала «комбінована естафета», де кожному члену сім'ї потрібно було якомога швидше виконати своє завдання: пропригати на гімнастичному м'ячі, обвести стійки баскетбольним, а потім тенісним м'ячами. «Сімейна переправа» перевіряла на міцність взаєморозуміння, адже швидко подолати весь шлях на скейті можна було тільки за умови хорошої координації дитини та її батьків. Потім учасників очікувала подорож через тунель. Діти брали в руки ключки і намагалися потрапити тенісним м'ячем по воротах, мами стрибали на скакалці, а татам дісталися фрісбі, якими вони намагалися потрапити в мішень. Останній етап був під силу тільки найсильнішим членам команд — батькам. Було потрібно забити гол футбольним м'ячем таким чином, щоб той приземлився за лінію воріт.

Сім'ї, що зайняли призові місця, були нагороджені медалями та кубками, а ініціативні студенти проекту «З Україною у серці» підготували додатковий приз переможцям — пам'ятні футболки. Але й ті, хто не отримав кубків, не вішали носа. Крім почесних грамот за участь в змаганнях, вони отримали найголовнішу нагороду — зайву можливість із задоволенням провести час зі своїми найближчими людьми. Уже котрий рік фестиваль «Мама, тато, я — спортивна сім'я» доводить свою спроможність, як прекрасний і добрий захід, що об'єднує сім'ї за найкориснішим заняттям — спортом.