Районні змагання з дворового футболу спрямовані на залучення дітей та підлітків Харківщини до спорту

 13.06.2016
Харківська область

«Спорт для всіх»» на базі Харківської державної зооветеринарної академії в Дергачівському районі Харківської області було проведено фінальну частину ІІ етапу Всеукраїнських фізкультурно – оздоровчих заходів з дворового футболу серед команд переможців І етапу – районних змагань з дворового футболу.

Проведення дворових змагань направлене на залучення дітей і підлітків Харківської області до спорту, сприяє росту їхньої футбольної майстерності, пропагандує здоровий спосіб життя та фізичну активність.

Дворовий футбол – це не тільки найпопулярніша гра з м’ячем, але й активний відпочинок, заряд енергією, розвиток мислення та запекле суперництво між командами.

На обласному змаганні, в якому взяли участь вісім команд з Дергачівського, Валківського, Вовчанського, Зачепилівського, Золочівського, Краснокутського, Чугуївського районів та міст Чугуїв і Дергачі визначено переможців, які представлятимуть 28-29 травня Харківську область у фінальній частині Всеукраїнського заходу.

Змагання проходило протягом трьох днів за змішаною системою, в одне коло з виходом з підгрупи, з подальшим розіграшем 1-4 місце у фінальній групі. Для виявлення переможця та призерів . Слід відмітити, що усі команди виявилися сильними, а прагнення до перемоги надавали спортивного азарту. В запеклій, наполегливій боротьбі перемогу здобула команда «» Золочівського району, друге місце виборола команда «» смт.Чкаловське Чугуївського району, третє місце здобула команда «» м. Дергачі Дергачівського району Харківської області.

Переможці та призери змагань були змагань були нагороджені кубками та медалями ХОЦФЗН «Спорт для всіх». Також кубками були відзначені найкращі футболісти в номінаціях: кращий воротар – Цирюлік Максим ( Золочівський р-н), кращий захисник – Чорний Микита (м. Чугуїв), кращий нападник – Ачкасов Іван (м. Дергачі), кращі гравець турніру – Грушев Микита (Чугуївський р-н) та Гордієнко Ілля (Вовчанський р-н). Учасники команди, яких не посіли призових місць отримали медалі - за участь.