У Харкові пройшов другий етап щорічної Всеукраїнської обласної спартакіади «Козацькі розваги 2016»

 23.06.2016
Харківська область

17 червня 2016 року Харківським обласним центром фізичного здоров`я населення "Спорт для всіх" за підтримки Департаменту молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та участі сектора у справах молоді та спорту Валківської районної державної адміністрації в м.Валки Валківського району Харківської областіна на стадіоні "Колос" пройшов другий етап щорічної Всеукраїнської обласної спартакіади "Козацькі розваги 2016". В змагання прийняло участь 24 богатиря із 12 районів Харківської області.Команди були поділені на дві групи. Програма змагань включала шість етапів: "Козацька засіка" - перекидання колоди (майже 200 кг) через перепони; "Каміняри" - підіймання каменів від 70 до 100 кг на постамент; "Чобіток" - метання гирі в 16 кг на відстань; "Колода" (класична штанга - 70кг) - підйом штанги за певний час; "Чумаки" - перенесення мішків по 50кг та підіймання їх на постамент; "Козацька вдача" - перетягування канату - сучасні богатирі змагалися на витривалість, швидкість та спритність.

Боротьба точилась завзята і безкомпромісна. Кожен успіх тієї чи іншої команди викликав неймовірну радість її учасників та прихильників. А аутсайдери ще наполегливіше намагались взяти реванш.

Впродовж кількох годин на стадіоні "Колос" панувала атмосфера справжнього спортивного суперництва. Врешті переможців та призерів командних змагань було визначено. За сумою балів в першій групі перемога дісталась команді Красноградського р-ну. Учасники Золочівського р-ну зайняли друге місце. Бронзову нагороду вибороли богатирі з Харківського р-ну. Переможці другої групи представники Первомайського р-ну, друге місце посіла команда з Чугуївського району, третє місце зайняла команда з м.Люботин Харківської області.

По закінченню змагань усі переможці, призери та учасники були нагороджені пам’ятними кубками, медалями та грамотами КУ "ХОЦФЗН «Спорт для всіх».