Херсонщина урочисто провела своїх спортсменів на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро

 13.07.2016
Херсонська область

8 липня у м. Херсоні на площі Свободи за підтримки обласної державної адміністрації і обласної ради управлінням молоді та спорту ОДА разом з обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відбулася урочиста церемонія проводів херсонських спортсменів - членів національної олімпійської команди України, які вибороли олімпійські ліцензії, на ХХХІ літні Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Серед тих, хто прийшов підтримати херсонських олімпійців – мешканці і гості міста Херсон, тренери, друзі, спортсмени, призери минулих Олімпіад, депутати обласної ради, представники фізкультурно-спортивних товариств.

 

З теплими вітаннями до спортсменів звернулися голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов, Новокаховський міський голова Володимир Коваленко, ветеран спорту, перший голова Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Юрій Костючук, бронзова призерка ХХVIII Олімпійських ігор 2004 року в Афінах з гандболу Анастасія Бородіна.

 

Вітаючи херсонських спортсменів, голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв підкреслив, що за 25 років це вперше, коли ми проводжаємо наших земляків на Олімпійські ігри всією Херсонщиною, всією громадою.

 

«Я впевнений, що ви переможете і ми зустрінемо вас тут, на цій же площі. Я вдячний депутатам, які погодилися фінансово підтримати наших спортсменів, які повинні відчути нове ставлення до спорту. Ми створимо усі умови для цього», – наголосив голова ОДА та подякував тренерам за чемпіонів.

 

Голова обласної ради Андрій Путілов побажав спортсменам перемоги та зазначив, що вперше за весь час незалежності України херсонські спортсмени отримали квартири - в смт Білозерці:«Ми зробимо все, що в наших силах, для того, щоб вони мали можливість жити і тренуватися на рідній землі».

 

Також він додав, що для обласної влади важливо розвивати спорт, щоб молодь не ставала заручниками шкідливих звичок, а направляла свою енергію на спорт та здоровий спосіб життя:«Ми будемо відроджувати спорт на Херсонщині, щоб якомога більше херсонців підіймалися на переможні п’єдестали».

Крім того, голова облради та облдержадміністрації вручили сертифікати на отримання матеріальної винагороди херсонським спортсменам – членам національної олімпійської команди України. Також херсонським спортсменам – переможцям офіційних міжнародних спортивних змагань 2016 року та їх тренерам було вручено сертифікат на одноразові стипендії, на які з обласного бюджету було виділено 250 тис грн.

 

Під час заходу посвідчення заслуженого тренера України вручили Денису Баїрову, тренеру обласної СДЮСШОР з вільної боротьби «Колос», особистому тренеру багаторазової чемпіонки і призерки чемпіонатів світу і Європи серед кадеток, юніорок та молоді Олени Кремзер.

 

Від імені херсонських олімпійців виступив Дмитро Міхай, який зазначив: «Ми спортсмени, дуже потребуємо підтримки вболівальників. Хочу подякувати вам за те, що ви зібралися тут та підтримали нас. Обіцяю від імені всіх олімпійців з Херсонщини, докласти максимум зусиль та здобути олімпійські медалі».

 

Під час заходу спортсменам вручили книгу побажань від жителів Херсонщини, яку укладали протягом двох тижнів зі словами побажань на підтримку херсонським олімпійцям.

По закінченню урочистостей кожен бажаючий міг сфотографуватися з олімпійцями та їх тренерами, отримати особистий автограф.