На Херсонщині відбулися перші в Україні змагання за Кубок з кроссфіту для військовослужбовців

 16.10.2015
Херсонська область

14 жовтня у м. Херсоні  на площі біля кіноконцертного залу «Ювілейний»  до Дня захисника України вперше в Україні відбулися змагання за  Кубок Херсонщини з кроссфіту серед військовослужбовців.

 

У змаганнях взяли участь команди військових частин армійської авіації сухопутних військ 4067, Національної гвардії України 3056, прикордонної служби України 2161 та протиповітряної оборони повітряних сил 0950. Також із майстер-класом з кроссфіту виступила команда курсантів Херсонської державної морської академії та спортсмени  федерації функціонального багатоборства м. Херсона.

 

Організатори змагань: управління молоді та спорту, культури обласної державної адміністрації, обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», федерація функціонального багатоборства у м. Херсоні, осередок у Херсонській області федерації гирьового спорту України, Херсонська ліга силового спорту за участі Херсонського вищого училища фізичної культури, школи вищої спортивної майстерності, факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету

 

Змагання проводилися за підтримки обласної державної адміністрації.  Вітаючи учасників спортивного свята, очільник області Андрій Путілов, зазначив: «Перемагає не потужна зброя і техніка, а сила духу, яка в українського народу дуже висока. І військовослужбовці сьогодні проявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять все можливе для укріплення обороноспроможності нашої держави».

 

Чотири команди різних військових частин у битві за перемогу на змаганнях  мали подолати дистанцію з виконанням гімнастичних та силових вправ (штанга, стрибки, гирі, канат, перекладина та біг).

 

За технікою та правильністю виконання вправ стежили чотири професійних судді на чолі зі суддею національної категорії, майстром спорту України Дмитром Дзядевичем, майстри спорту з кроссфіту, закріплені за кожною з команд-учасниць.

 

Спортивні перегони відбувалися у формі естафети й виконати весь комплекс вправ кожен учасник мав не більше, ніж за 15 хвилин.

 

Підтримати військовослужбовців та спортсменів прийшли їх родичі й друзі, керівництво області, спортивна громадськість Херсонщини та мешканці області.

 

Також для підняття спортивного духу учасників танцювальні й вокальні колективи Херсонської області представили концертну програму.

 

Після завершення виконання усіх спортивних вправ командами військовослужбовців суддівська колегія підсумувала результати й провела урочисте нагородження учасників та переможців змагань, в якому взяв участь народний депутат України Андрій  Гордеєв.

 

Третє місце у змаганнях з кроссфіту посіла команда «Авіатор» військової частини армійської авіації сухопутних військ 4067 (склад команди -  Руслан Білан, Олександр Булок, Олег Аунал, Володимир Старицький і Михайло Ступчук), друге місце виборола команда прикордонної служби України 2161 (склад команди – Олександр Капець, Віктор Яновський, Олексій  Малькович, Олександр Глушко і Василь Олейніков). А переможцями Кубку стала команда «Гварійці» Національної гвардії України 3056 у складі Станіслава Авраменка, Павла Тишковця, Владислава Гребенюка, Романа Дубініча і Дениса Бугаєнка.

 

Організатори змагань запевнили, що відтепер проведення Кубку Херсонщини з кроссфіту стане традиційним щорічним спортивним заходом для військовослужбовців і всіх мешканців області.

 

Довідка. Кроссфіт - це система загальної фізичної підготовки, мета якої – створення універсального атлета за рахунок підвищення рівня працездатності, здоров'я і підготовленості. Спочатку система тренувань кроссфіт була розроблена для співробітників силових структур і сьогодні вона, у багатьох країнах світу, є базою для підготовки спеціальних поліцейських і військових підрозділів, пожежних, спортсменів з різних видів єдиноборств. Система адаптована для всіх людей, які хочуть бути здоровими і в найкоротші терміни, розвинути такі фізичні якості, як сила, витривалість, спритність, координація і гнучкість.