«Школа плавання» у Херсоні святкувала День Нептуна

 04.08.2015
Херсонська область

30 липня за ініціативи голови обласної державної адміністрації Андрія Путілова у м. Херсоні на території Гідропарку у рамках проведення Всеукраїнських масових спортивних заходів для дітей у літній канікулярний період «Школи плавання» відбулось свято День Нептуна, яке підготували управління молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

У цьому році за підтримки голови обласної державної адміністрації Андрія Путілова соціальний проект «Школа плавання» працювала протягом червня-липня на міському пляжі в Гідропарку, де тричі на тиждень (вівторок, четвер, субота) інструктори - студенти факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету безкоштовно вчили дітей навичкам плавання. Але в цей день діти були звільнені від занять аби провести День Нептуна. Для вихованців підготували свято з розважальною програмою, звернувши особливу увагу дітей на безпечну поведінку на воді.

У ході святкування до вихованців школи завітав Нептун, разом з яким діти мали змогу взяти участь у веселих іграх, естафетах та отримати за це подарунки.

Серед почесних гостей голова обласної державної адміністрації Андрій Путілов, перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Семченко, директор Херсонського дитячого оздоровчого центру «Юнга» Олександра Касянчук.

Очільник області Андрій Путілов у розмові з кореспондентами засобів масової інформації, які були присутні на заході, наголосив, що наразі за відсутності соціальних басейнів, необхідно використовувати природні ресурси Херсонщини: «Головне, залучити максимальну кількість дітей до занять спортом аби витягнути їх з вулиць та заохотити до здорового способу життя».

У майбутньому біля кожного облаштованого водойму в районах і містах області планують відкривати такі школи плавання. «Для цього не потрібно багато коштів, більше потрібно уваги, бажання і ініціативи», - впевнений Андрій Путілов.

Зазначимо, що масові фізкультурно-оздоровчі заходи для дітей «Школа плавання» проводяться також у заміських оздоровчих таборах та на пляжах Херсонщини. Найбільш активно і масово школи плавання працюють в Генічеському, Горностаївському, Голопристанському, Скадовському районах та у м. Гола Пристань.

У місті Херсоні школа плавання працюватиме у серпні вже кожного дня з вівторка по суботу. Бажаючих навчити плавати своїх дітей і онуків – достатньо.