У Херсоні відбувся фестиваль спорту з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України

 05.10.2015
Херсонська область

19 вересня 2015 року в м. Херсоні на площі перед торговим центром «Парус» по вул. Суворова за підтримки голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путілова та народного депутата України Андрія Гордєєва відбувся Фестиваль спорту з нагоди відзначення в області Дня фізичної культури і спорту та Дня міста Херсона за участю понад 500 спортсменів, любителів спорту та жителів міста.

Фізкультурно-спортивну громадськість та гостей заходу привітали начальник управління молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Семченко, депутат обласної ради, голова Херсонської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Олександр Маломуж та голова Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, срібний призер Олімпійських ігор у Сеулі, багаторазовий чемпіон СРСР, світу, Європи, України з веслування на байдарках і каное Сергій Кірсанов.

Під час урочистого відкриття заходу Подякою голови обласної державної адміністрації відзначений спортивний журналіст приватного підприємства «Телерадіокомпанія ВТВ плюс» Дмитро Афанасьєв, Подякою голови обласної ради нагороджений вчитель фізичної культури з боротьби вільної Херсонського вищого училища фізичної культури Херсонської обласної ради Роман Павлов, грамотами управління молоді та спорту обласної державної адміністрації – тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Сергій Середенко, спортсменка дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Альона Савченко, вихованка Великоолександрівської дитячо-юнацької спортивної школи Ілона Прокопевнюк, грамотою Національного олімпійського комітету України – начальник Херсонського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юрій Кан.

Також голова обласного відділення НОК України Сергій Кірсанов вручив відзнаку «Кращий спортсмен серпня 2015 року» Кремзер Олені (боротьба вільна).

До програми фестивалю були включені показові виступи спортсменів Федерації спортивного, бойового самбо і дзюдо (президент Володимир Шадрін), обласної Федерації гирьового спорту (президент Михайло Олійник) та клубу спортивних танців «Променад» (президент обласного відділення Наталія Кузьєва).

Під час фестивалю був проведений інтерактивний інтелектуальний конкурс для глядачів на знання олімпійських видів спорту.

Організували та провели свято управління молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».