“Велодень - 2017” пройшов у Хмельницькому

 30.05.2017
Хмельницька область

28 травня 2017 року обласний центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх» спільно з міським управлінням молоді та спорту, громадською організацією «Критична маса» та вело магазином «Вело Імперія» провели “Велодень - 2017” у м. Хмельницькому. “Велодень - 2017” зібрав сотні учасників. На головне велосипедне свято з'їхалось близько1000 велосипедистів. Потішила любителів активного відпочинку сонячна погода.

Основна мета заходу: популяризація здорового способу життя, популяризація велосипеду, як екологічно чистого виду транспорту, підвищення мотивації у населення до пересування на велосипедах, сприяння розробці та втіленню в життя програми з облаштування вело доріжок в м. Хмельницькому,

співпраця центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування щодо дій по залученню населення до здорового та активного способу життя.

Програма «Велодень - 2017» складалась із велопараду, конкурсів для дорослих та дітей від 3 років, перегонів матусь з візочками та сімейної естафети.

Ще за півгодини до старту майданчик перед кінотеатром імені Т. Шевченка був заповнений велосипедистами. З’їхались сюди не тільки професійні роверисти, а й цілі сім’ї любителів покататись на велосипеді.

Звідти, у супроводі поліції, колоною проїхались близько 7-8 кілометрів вулицями міста: Проскурівською - Старокостянтинівське шосе - Зарічанською - Степана Бандери - Кам’янецькою - Проскурівського Підпілля - парк імені Михайла Чекмана.

До участі у велозабігу були залучені працівники патрульної поліції та працівники Червоного Хреста з метою дотримання норм безпеки та комфорту для учасників заходу.

Фінішували учасники у парку імені Михайла Чекмана, де на них чекало багато цікавих конкурсів, розіграші лотерей, подарунки.