На НСК «Олімпійський» відбулось святкування Дня Європи в Україні

 23.05.2017
Київська область

20 травня 2017 року, на головній спортивній та культурній арені країни - НСК “Олімпійський”, з нагоди відзначення Дня Європи в Україні - пройшли фізкультурно-оздоровчі заходи, які були проведені за сприяння Мінмолодьспорту та Всеукраїнського центру “Спорт для всіх”.

 

У рамках заходів відбулися показові виступи спортсменів Національної федерації самбо, Федерації тхеквондо ВТФ, Федерації стронгмену України, а також юних каратистів. Для гостей столиці та киян працювали локації та активності: татамі, трибол, воркаут, дитячі атракціони, стрітбол, роликовий спорт. Також усі бажаючі мали змогу спробувати себе у фехтуванні, п'ятиборстві, стрільбі з лука, академічному веслуванні, стрільбі з пневматичного пістолета та насолодитися святковим концертом.

 

В урочистому відкритті заходів взяли участь Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, державний секретар Міністерства Олег Немчінов, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, заступники Міністра Микола Даневич та Ярослав Войтович, представник української діаспори в Литовській Республіці Русланас Скробачас.

 

“Ми вже традиційно збираємося в цей день для спортивного відзначення Дня Європи в Україні. Але в цьому році - це особливе свято, тому що декілька днів назад Європейський Союз прийняв рішення про надання нашій країні безвізового режиму. Це наша спільна перемога - усіх громадян України та Європейськго Союзу. Ми є частиною великої Європейської спільноти”, - зазначив Ігор Жданов у своєму вітальному слові.

 

Міністр Ігор Жданов особисто спробував свої сили на спортивних лолаціях та закликав гостей заходу активно долучатись до активностей, які проводилися на території НСК “Олімпійський”. “Тут є прекрасні локації, можна займатися спортом, подивитися як займаються інші діти, постріляти з лука,пограти в настільний теніс, футбол інші цікаві ігри. Закликаю вас до нормального активного спортивного відпочинку,” - наголосив Міністр.