Турнір з триболу у Києві

 03.06.2019
Київська область

1-2 червня у Києві відбувся турнір з триболу, в якому приймали участь близько трьох десятків учнів шкіл Дарницького району.

На цей раз локацією турніру став один з майданчиків КДЮСШ "Чемпион". Дощ інколи зривався, але він був непомітним для майже трьох десятків гравців, які виборювали перемогу в традиційному вже турнірі з цієї захопливої гри. 

Цього разу тріумфували Бортничі - переможцем турніру став дев"ятикласник Гармаш Максим (школа 280). Друге місце виборов дев"ятикласник Трепака Михайло (школа 323), третім призером став восьмикласник Марш Філіп (школа 111).

Усі вони отримали призи й медалі. Без призів також не залишились і вчителі фізкультури цих шкіл. Крім того всі учасники турніру отримали солодощі від організаторів і спонсорів. І, звісно, неймовірний заряд позитиву! 

Що таке Трибол? Трибол - гра у якій бере участь три людини. Гра ведеться стандартним футбольним м'ячем. Майданчик для гри - коло, діаметром 10 метрів. По лінії окружності на рівній відстані один від одного розташовані троє невеликих воріт. Півколом розмічається площину воріт. Завдання гравців - забити гол у ворота будь-якого з двох суперників. Віддавати пас можна будь-якого з гравців, але не можна забивати гол у ворота гравця, від якого безпосередньо був отриманий м'яч.

Не можна також забивати м'яч у ворота з сектора площі цих воріт. Захищати свої ворота від ударів суперників можна будь-якою частиною тіла, крім рук. Тривалість гри встановлюється довільно, залежно від рівня фізичної підготовки гравців - від 5 до 10 хвилин.

За результатами гри визначається один переможець - гравець, який забив за ігровий час найбільшу кількість голів. У разі рівності цього показника у двох або трьох гравців, перевага віддається тому, хто раніше іншого / інших забив перший м'яч у ворота будь-якого із суперників.

Офіційна сторінка гри: https://www.facebook.com/play3ball/