На Львівщині відзначили Міжнародний день сільських жінок

 18.10.2016
Львівська область

У неділю, 16 жовтня, у Львівському Будинку вчених відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня сільських жінок. Учать у них взяли власники фермерських господарств, кооперативів, а також сільські голови, ветлікарі, лікарі, науковці, директори шкіл, вчителі, завідувачі фельдшерсько-акушерських пунктів, фельдшери, заслужені тренери, спортсмени, бухгалтери, депутати, голови районних державних адміністрацій та громадські діячі.

Захід мав на меті нагадати про роль сільських жінок та їх безцінний внесок у прискорення розвитку всієї економічної галузі і зокрема, сільського господарства, забезпечення і підвищення продовольчої безпеки і благополуччя сільських регіонів.

Із вітальним словом звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"Сьогодні день, коли суспільство має звернути особливу увагу на життя жінок у сільській місцевості, адже багато з вас не мають доступу до якісної медицини, освіти, сфери обслуговування, - зазначив голова ЛОДА. - Цей день має нагадати, наскільки люди зобов’язані сільським жінкам і наскільки цінною є їх праця, що часто залишається непоміченою".

Сферу фізичної культури та спорту представляли

МУЗИЧУК Наталія Василівна – Заслужений тренер України з шахів, тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи «Старт» с. Угерсько Стрийського району, яка підготувала двох чемпіонок світу з шахів (доньок Анну та Марію Музичук); понад двадцять років виховує юних шахістів Стрийщини, серед її вихованців чимало переможців та призерів чемпіонатів Львівської області та всеукраїнських змагань з шахів.

ЗАЛІСКО Оксана Климентіївна – мешканка села Малечковичі Пустомитівського району, активна учасниця руху ветеранів спорту, багаторазовий призер чемпіонатів світу з лижних перегонів і гірського бігу, переможець Кубку світу з північної ходьби 2016 року, чемпіонка світу з веслування на байдарках серед ветеранів 2016 року та інших крупних міжнародних спортивних змагань серед ветеранів.

ФЕДИК Марія Ярославівна – багаторічний директор ДЮСШ "Явір" села Доброгостів Дрогобицького району. В школі успішно культивуються футбол, волейбол, бокс, а вихованці цих відділень успішно виступають на змаганнях районного, обласного та всеукраїнського масштабів.

Опісля відбувся святковий концерт.