До Дня фізичної культури і спорту в Одесі пройшов масштабний Фестиваль спорту

 20.09.2016
Одеська область

10 вересня - “День фізичної культури та спорту” запам`ятається багатьма

спортивно-масовими заходами, що відбувались на Одещині.

Неймовірна кількість масових спортивних заходів, направлених на пропаганду здорового способу життя були проведені в різних районах міста з самого ранку до пізнього вечора .У них взяли участь не тільки спортсмени-професіонали, а й просто любителі спорту різного віку.

Так 9 вересня, напередодні, в рамках фестивалю, на стадіоні «Спартак» відбувся товариський матч з футболу серед команд депутатів Одеської міської ради і працівників виконавчих органів Одеської міської ради.

10 вересня одесити, учасники і призери Олімпійських Ігор в Ріо Андрій Ягодка, Олена Кравацька та Микола Мільчев вітали гостей заходів, а мер міста Геннадій Труханов подякував наших чемпіонів за спортивні досягнення і за те, що вони прославляють Одесу в усьому світі. Всі вони отримали пам'ятні подарунки.

У самому розпалі свята пройшов традиційний щорічний забіг «Вгору по Потьомкінських сходах». Цього разу подолати на швидкість 192 сходинки вирішили 528 осіб різного віку: наймолодшому спринтерові було 7 років, а найстаршому – 70. Призери змагань отримали пам’ятні подарунки.

В Одеській спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі Олімпійського резерву №2 ім. Б. Д. Литвака відбулося відкриття Музею баскетбольної слави. В урочистій церемонії взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов, голова міської федерації баскетболу, віце-мер Павло Вугельман; директор Одеського припортового заводу і Президент Одеської обласної федерації баскетболу Валерій Горбатко; віце-мер Зінаїда Цвірінько, представники депутатського корпусу, учні та викладачі школи, батьки.

Під час урочистого відкриття Одеський міський голова передав у музей золотий баскетбольний м'яч.

На Трасі здоров'я мер Одеси Геннадій Труханов урочисто відкрив різнофункціональний спортивний комплекс під відкритим небом.

На території 1200 кв. м розташувалися:

- майданчики для занять Street workout і йогою; майданчик з антивандальними тренажерами, де враховані інтереси людей з особливими потребами;

- дитячий спортивний майданчик;

- майданчик для занять пляжним волейболом;

- баскетбольний майданчик з трибунами для глядачів;

- оглядовий майданчик для відпочиваючих.

Тогож дня відбулось відкриття Музею історії футболу, відновленого після пожежі 2013.

Однією з яскравих подій став Міжнародний фітнес-фестиваль на Морському вокзалі.

Свої заходи до Дня фізичної культури і спорту Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» провів на території парку ім. Савицького .

Спортивне свято вдихнуло в парк «нове життя». Адже це місце відпочинку довгі роки не використовувалось за призначенням, прийшло в запустіння. Саме туди були запрошені всі шанувальники здорового способу життя.

Усі присутні мали змогу взяти участь у спортивній програмі та насолодитися концертом Усатівського НВК «школа-гімназія» ім.П.Д.Вернидуба. Талановиті діти та молодь, виконували яскраві пісенні та хореографічні композиції.

Вдячні мешканці мікрорайону, вболівальники, глядачі та учасники заходу, серед яких і вихованці приюту «Світанок», висловили надію, що завдяки спорту, молодь і люди всіх вікових категорій отримають ще одне чудове місце, де зможуть проводити дозвілля та покращити своє здоров`я.

Більше 10000 осіб взяли участь у всіх спортивних заходах в Одесі. Це говорить про те, що спорт стає масовим захопленням і з кожним роком все більше людей цікавляться фізичною культурою, спортом і олімпійським рухом.