Дворовий футбол на Одещині

 28.05.2015
Одеська область

26 травня 2015 року  на стадіоні  «Спартак» м.Одеса проведено обласні змагання з дворового футболу серед підлітків 15-16 років.

 

Спортивний захід проведено згідно Єдиного календарного плану спортивно-масових змагань на 2015 рік, Положення «Про проведення Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих  спортивних заходів з дворового футболу», з метою популяризації здорового способу життя, залучення дітей та підлітків до занять фізичною культурою і спортом, запровадження сучасних стандартів активного дозвілля.

 

Обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» організовуються та проводяться спортивні заходи з футболу серед усіх верств населення круглорічно в рамках акцій «Футболоманія», «Хлопці нашого двору», інших.

 

Змагання з найулюленішої, найпопулярнішої, наймасовішої гри проводяться за місцем проживання у дворах, на спортивних майданчиках у парках, скверах, стадіонах, в місцях масового відпочинку населення, оздоровчих таборах.

 

У нинішньому році вперше спортивні заходи з дворового футболу набули Всеукраїнського рівня.

 

Отже на обласному змаганні, в якому взяли участь п’ять команд з Кодимського, Саратського, Овідіопольського  районів, міст Одеса та Іллічівськ визначено переможців, які представлятимуть 29-30 травня Одеську область на Всеукраїнських заходах.

 

Право першого удару по м’ячу надано трьохкратному чемпіону України з футзалу, майстру спорту Павлу Ардаковському.  Змагання проведено за круговою  системою 10 ігор по 2 тайми. Слід відмітити, що усі команди виявилися сильними, а прагнення до перемоги надавали спортивного азарту.  В запеклій, наполегливій боротьбі перемогу здобула команда «Тайфун» м.Іллічівськ, друге місце виборола команда «Вікторія» смт.Авангард Овідіопольського району, третє місце здобула команда с.Михайлівка Саратського району.

 

Привітали та нагородили учасників заходу директор обласного центру фізичного здоров’я наседення»Спорт для всіх», Почесний працівник фізичної культури та спорту України Алла Куликовська, представник дитячо-юнацької футбольної ліги Одеської області Сергій Галюза.

 

Обласний спортивний захід з дворового футболу проведено за підтримки федерації футболу Одеської області –президент Петро Чілібі, дитячо-юнацької футбольної ліги Одеської області –президент Дмитро Дімітров.

 

Усі команди, учасники змагання отримали футбольні мячі від федерації футболу Одеської області, кубки та грамоти обласного центру фізичного здоров’я наседення»Спорт для всіх».

 

Обласний центр «Спорт для всіх» бажає Іллічівцям перемоги у Всеукраїнських змаганнях.

 

Попереду спортивні заходи з нагоди Міжнародного Дня захисту Дітей та «Олімпійське літо».