Одеса відсвяткувала Олімпійський день

 30.05.2016
Одеська область

21травня в Одесі в парку " Перемога" пройшов Олімпійський день, приурочений ХХХI Олімпійським іграм у Бразилії.

В Україні Олімпійський день офіційно стартує 4 червня. Але в Одесі вирішили " зіграти" на випередження, запросивши на свято усіх бажаючих. Ініціатори Олімпійського дня відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області провели спортивний захід спільно з обласною комунальною організацією “Обласний центр фізичного здоров`я населення “Спорт для всіх» за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Одеської обласної державної адміністрації та управління по фізичній культурі і спорту Одеської міської ради.

У змаганнях взяли участь більше 5 тисяч одеситів - зовсім ще юні спортсмени і досвідчені ветерани, майстри і любителі, вихованці спортивних та загальноосвітніх шкіл, студенти, спортсмени обласного центру

" Инваспорт".

В урочистій церемонії взяли участь та привітали учасників спортивного заходу Микола Мільчев- голова відділення НОК України в Одеській області, Олег Етнарович- депутат, голова постійної комісії Одеської міської ради з питань освіти, культури, спорту і взаємодії з громадськими організаціями. Зачитано вітання президента НОК України Сергія Бубки. Ветеранам-олімпійцям вручили цінні подарунки.

Усі присутні вітали сузір`я олімпійських чемпіонів : Віктора Михальчука - переможця на Олімпіаді в Мехіко у 1968 році у складі волейбольної збірної; стрілка Якова Железняка і легкоатлета Миколу Авілова - чемпіонів ігор в Мюнхені у 1972 році, які встановили світові рекорди; рекордсмена Миколу Мільчева, який встановив вище світове досягнення в Сіднеї у 2004 році; Юрія Білонога, який підкорив олімпійську вершину в Афінах у 2008 році та видатних спортсменів і тренерів Одеси.

У програмі спортивного дня : легкоатлетичні забіги, та організовані центром «Спорт для всіх» майстер-класи жіночих фитнес-клубів Одеси, розминки, зарядки та фізкультурні вправи, показові виступи обласних федерацій ушу і чарліденгу , "Веселі старти".

До речі в цей день у парку «Перемоги» проводилося ще й свято «Клубнічки». Тож було таке враження ніби все населення міста в цей день зібралося у парку: відпочивали, насолоджувалися культурно-розважальною програмою, вболівали та підтримували учасників спортивних заходів, брали участь - особливо дітвора та молодь.

Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» розпочав проведення спортивних заходів у парках і скверах.

Приєднуйтеся, проводьде спортивно, активно дозвілля та будьте здоровими!