Олімпійський день 2015 в Одесі

 30.06.2015
Одеська область

За традицією у дендропарку «Перемога» міста Одеса, 20 червня 2015 року відбувся «Всеукраїнський Олімпійський день».

У спортивному заході взяли участь вихованці СДЮШОР і ДЮСШ учні загальноосвітніх шкіл, діти, що відпочивають в оздоровчих таборах, вихованці обласного центру “Інваспорт”, студентська молодь, ветерани спорту, та любителі спорту. Більше 4000 учасників зареєструвалось для участі у забігах.

Центральна алея парку Перемоги на цей день була перетворена на спортивну олімпійську арену. Під час свята на алеях майоріли Прапори України, м.Одеса, прапор НОК України та центру «Спорт для всіх». Цьогорічний Олімпійський день був приурочений Першим Європейським Іграм у Баку.

На початку урочистої церемонії свята зачитано звернення Президента НОК України, олімпійського чемпіона – Сергія Назаровича Бубки з нагоди Олімпійського дня 2015 року.

Спортсменів, тренерів, всіх присутніх привітав Юрій Поволоцький, голова відділення НОК України в Одеській області, заслужений працівник фізичної культури та спорту. Побажав успіхів на спортивних аренах всім учасникам Яків Желєзняк, олімпійський чемпіон зі стрільби кульової.

В олімпійському забігі прийняли участь усі бажаючі – від малечі до зрілих спортсменів. для всіх груп учасників організовано окремо забіги: для людей з обмеженими фізичними можливостями, для дітей, для юнаків та дівчат, для шанувальників і ветеранів спорту

Юнаки та дівчата з завзяттям намагались бути кращими. За них активно вболювали рідні, друзі, тренери і прості перехожі – глядачі.

Переможці були нагороджені медалями та призами. Всі учасники забігу отримали сертифікат учасника Олімпійського дня і сувеніри на згадку із символікою Олімпійського дня і Національного олімпійського комітету України. Церемонія вручення видалась урочистою та яскравою. Гарні дівчата в українських костюмах додали святковості заходу, а нагороджували призерів Олімпійські чемпіони представники відділення НОК України в Одеській області.

Захід проводився спільно з управлінням у справах фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації, обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», обласним центру «Інваспорт» обласними організаціями фізкультурно-спортивних товариств, відомств.

Підводячи підсумок, можна констатувати , що головна мета заходу – розвиток олімпійського руху в Одеській області, поширення ідей олімпізму серед громадян, пропаганда здорового способу життя, залучення широких верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом – досягнута.