Олімпійський прапор майорить в Одесі

 10.08.2016
Одеська область

5 серпня в Одесі біля будівлі обласної державної адміністрації були підняті прапори України і Національного Олімпійського комітету.

В урочистій церемонії взяли участь троє володарів золотих медалей на Олімпійських іграх - Микола Авілов (легка атлетика, Мюнхен-1972), Яків Железняк (кульова стрільба, Мюнхен-1972) і Віктор Михальчук (волейбол, Мехіко-1968). Почесними гостями були Юрій Нікандров - учасник трьох Олімпіад поспіль (1952, 1956, 1960), Юрій Дімчогло - заступник голови обласної ради, Вадим Грузін - керівник апарату обласної державної адміністрації.

У своїх вітаннях вони висловити підтримку Українській команді в тому числі Одеським олімпійцям в Ріо-де-Жанейро, побажали успіхів та перемог.

У складі збірної команди України на Іграх XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро від Одеської області представлені майстри важкої атлетики - Юлія Паратова і Анастасія Лисенко, веслування на байдарках і каное - Анастасія Тодорова і Юрій Чебан, cтендова стрілянина - Микола Мільчев, фехтування - Олена Кровацкая і Андрій Ягодка, велоспорт - Євгенія Висоцька.

Високу честь і відповідальну місію нести прапор України на урочистій церемонії відкриття Ігор ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро довірено одеситу Миколі Мільчеву - Олімпійському чемпіону Ігор 2000 року в Сіднеї, власникові Олімпійського рекорду, триразовому рекордсмену світу і володарю 9 нагород Кубків світу зі стендової стрільби, найдосвідченішому і найстаршому спортсмену нашої збірної, для якого ці Олімпійські ігри стануть вже четвертими в спортивній кар'єрі .

Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» взяв активну участь у підгоровці і проведенні церемонії підняття олімпійського прапору та провів з нагоди відкриття Олімпійських ігор спортивно-масові заходи в парку ім.Шевченка та оздоровчих таборах.