Прес-конференція з олімпійським чемпіоном

 17.08.2017
Одеська область

У дитячому центрі «Молода гвардія» в самому розгарі спортивна зміна . Тож для юних спортсменів зі всієї України Одеською обласною комунальною організацією «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки відділення НОК України в Одеській області та Управління молодіжної політики і спорту Одеської обласної державної адміністрації заплановано низку спортивних заходів в рамках «Олімпійське літо».

Так, 16 серпня проведено зустріч та прес-конференцію з легкоатлетом -десятиборцем Миколою Вікторовичем Авіловим, Олімпійським чемпіоном 1972 року у Мюнхені, бронзовим призером Олімпіади 1976 року в Монреалі, учасником олімпіади 1968 року в Мехіко, Рекордсменом Світу, багатократним чемпіоном СРСР, Заслуженим майстром спорту.

Формат спілкування був незвичний, нетрадиційний. Діти презентували себе , та у формі гри, пантаміми, показували вид спору, яким займаються, а присутні вгадували та записували на дощці. Як виявилося, майже усі юні спортсмени займаються олімпійськими видами спорту та мають певні, важливі для них спортивні досягнення.

А от до видатного, знаменитого олімпійського чемпіона у дітей виявився неабиякий інтерес, маса запитань: у якому віці почав займатися спортом, якими видами спорту займався, чому вибрав саме цей вид спорту, яким був спортивний шлях, як став олімпійським чемпіоном , що вплинуло на його спортивну кар’єру та ще багато, багато інших запитань.

Микола Авілов виявився сравжнім носієм знань з олімпізму.Тож не тільки відповідав на запитання про себе та свій вид спорту , а й щиро поділився цікавими інформаціями про видатних спортсменів різних видів спорту, їх досягнення та їх тренерів.

Директор центу фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Алла Куликовська зауважила , що фізична культура і спорт має стати стилем життя сучасних дітей та молоді, відкриваючи перспективи майбутнього.

Для дітей ця зустріч – справжня подія. Вони фотографувалися з легендарною зіркою спорту, брали автограф та дякували за гарну, теплу зустріч.