Школа плавання- частина олімпійського літа

 15.08.2017
Одеська область

На Одещині продовжується проведення фізкультурно-оздоровчих заходів у літній канікулярний період «Школа плавання».

Щодня до них долучаються сотні нових дітей та підлітків. Так 12 серпня, на пляжі « Монастирський» курортної зони «Дача Ковалевського», черговий захід на морі проведено з дітьми Одеського міського дитячого оздоровчо- спортивного комплексу «Вікторія» .

Вся територія пляжу переливалася червоно-жовто-білими кольорами дитячих кепок і рюкзаків та веселим гомоном 400 дітей.

До проведення майстер-класу з плавання був запрошений Павло Іллічов - фіналіст Олімпійських ігор в Афінах 2004 року, чемпіон Кубку Світу, чемпіон Європи, 20-ти кратний чемпіон і рекордсмен України, Майстер Спорту Міжнародного класу.

Багато цікавої інформації діти отримали про вид спорту, його особливе значення для фізичного здоров`я , особливо дитини , а також порад щодо поведінки на відкритих водоймах і запобіганню нещасним випадкам .

Більше часу олімпієць приділив навчанню дітей плаванню, практичним вправам на воді, демонстрації стилів плавання та формуванню навичок з найкращого виду спорту .

Спортивний день продовжився цікавими естафетами. Усі діти були поділені на 14 команд , які на 7 локаціях змагались в таких естафетах: «перенос кеглі», «бадмінтон», «водоноси», «склади слова», «перейди через обруч», «передача м`яча», «змійка».

Кожний учасник намагався принести перемогу своїй команді, викладаючись повністю. Азарт, завзяття сприяли доброму настрою, усмішкам, відчуттю безмежної радості.

Для дітей це було насправді водне свято. Немає нічого кращого ніж зануритись у воду , особливо у спекотний день.

Найактивніші учасники заходу, працівники ОМДОСК «Вікторія» та олімпієць отримали грамоти і сувеніри.

Спортивно-масовий захід «Школа плавання» поведено обласною комунальною організацією « Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» спільно з відділенням НОК України в Одеській області та Управлінням молодіжної політики та спорту Одеської обласної державної адміністрації .

Літо триває, а разом з ним і нові зустрічі в Школі плавання.