Полтавська область готується до сезону плавання

 25.05.2017
Полтавська область

23 травня Полтавським ОЦФЗН ,,Спорт для всіх” спільно з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА та Комунальним підприємством рятувально-водолазної служби Полтавської обласної ради на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка був проведений семінар-навчання з інструкторами з плавання та фізичної культури дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Полтавської області.

Учасники семінару прослухали лекцію по правилам поведінки на воді та лекцію по техніці безпеки під час проведення занять на воді від помічника керівника обласної рятувальної служби Бичкова Павла Миколайовича та старшого водолазного спеціаліста Скляр Юрія Анатолійовича, організацію роботи по навчанню дітей плаванню від старшого викладача кафедри ТМФВ адаптивної та масової фізичної культури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Голуб Ліни Олександрівни. Також було проведено практичне заняття по правилам спасіння на воді та наданню першої медичної допомоги від лікаря-інструктора Комунальної установи ,,Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Гарбар Ірини Назимівни.

По закінченню семінару-навчання учасники, а їх було 64 чоловіки отримали довідку про проходження курсу підготовки в якості матроса-рятівника та інструктора з плавання і фізичної культури.