«Do like Olympians» в гостях у «Олімпійського літа»

 01.07.2015
Рівненська область

А разом вони завітали до вихованців комунального закладу «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Рівненської обласної ради, що в селі Олександрія Рівненського району.

На Рівненщині тривають заходи спортивно-масового фестивалю «Олімпійське літо» та всеукраїнського проекту Національного олімпійського комітету України «Do like Olympians» («Роби як олімпійці»). У їх проведенні разом з відділенням НОК України в Рівненській області активну участь бере комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.

Черговий захід «Do like Olympians» відбувся в закладі, який є, до речі, підшефним закладом відділення НОК України в Рівненській області. До тутешніх вихованців завітав голова відділення Микола Петренчук та учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року у Пекіні плавчиня Катерина Дікіджі.

Гості привітали дітлахів, поцікавилися їхнім життям, зокрема, спортивним, розповіли про важливість регулярних занять фізичною культурою і спортом для повноцінного розвитку. І, навіть, коли у житті не все гаразд, спорт допоможе налагодити його. Бо спорт – це рух, це – концентрація зусиль, і уваги, це – гартування волі і виховання духу. А якщо ти займаєшся ним разом з друзями, то це - ще й невичерпне джерело позитивних емоцій, піднесеного настрою та задоволення.

Щоб діти одразу переконалися у правдивості цього, спортсменка провела з ними розминку під бадьорий музичний супровід. Звичайно ж, особливу увагу вона звернула на вправи, характерні для свого виду спорту. Діти старанно виконували їх. А розім’явшись, взялися до виконання спортивної програми «Олімпійського літа», що її підготували для цього заходу працівниками комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.

Дітлахи з явним задоволенням змагалися в індивідуальних конкурсах. Вони мали можливість продемонструвати свою вправність у володінні скакалкою та гімнастичнм обручем, вміння набивати футбольного м’яча та влучність у накиданні кілець на піраміди. У спортивному конкурсі «Скакалка» перемогла Аліна Пась, а з гімнастичними обручами у конкурсі «Гімнастичний» найкраще впоралася Наталі Якобчук. Найвлучнішим у накиданні кілець на піраміди виявився Михайло Левчук. Він же став переможцем у набиванні футбольного м’яча.

Переможці нагороджені призами відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області. Завершилися заходи традиційним для «Do like Olympians» фото у стрибку.