На Рівненщині борці поспілкувалися зі школярами

 19.09.2017
Рівненська область

В с. Велика Омеляна місцеві діти зустрілися з молодими рівненськими чемпіонами з греко-римської боротьби. Місцем проведення заходу став Великоомелянський навчально-виховний комплекс «школа-гімназія». Більшість тутешніх вихованців заочно вже були знайомі з одним зі спортсменів, адже зовсім нещодавно всі заголовки місцевих засобів масової інформації рясніли привітаннями майстра спорту України Владислава Кравченка, який в Греції на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби серед кадетів виборов золоту нагороду. Хлопець є вихованцем рівненської школи боротьби і тренується в ДЮСШ № 1.

Окрім нього діти мали можливість поспілкуватися з майстром спорту України Олексієм Масиком, який під час змагань з греко-римської боротьби на ІІ Юнацьких Олімпійських іграх у Нанкіні (Китай) здобув бронзу. Саме перші кроки молодих борців у спорті, їхні найвищі досягнення і виступи на світових аренах найбільше зацікавили дітей. Під час розмови вони розпитували гостей про їхні закордонні поїздки, рівень спортсменів в інших країнах та труднощі, які виникають під час підготовки до змагань.

Владислав Кравченко розповів про свою останню звитягу:

«В Афінах мені довелося провести п’ять сутичок. Перша була зі спортсменом з США, далі довелося боротися з фіном, норвежцем і турком, а в фіналі помірятися силами з індійським борцем. Усі суперники були дуже сильними, а поєдинки з ними надзвичайно важкими й напруженими, але я був впевнений, що зможу їх перемогти».

Всім учням дуже сподобалося спілкування з такими гостями. Між ними зовсім не велика різниця у віці, тому школярі й молоді атлети легко знайшли спільну мову. Після завершення заходу вони робили фото, а натхненні спортивними історіями діти запрошували організаторів найближчим часом знову завітати до їхньої школи.