Олімпійський прапор замайорів над Рівним

 12.06.2015
Рівненська область

Його урочисто підняли з нагоди відкриття у столиці Азербайджану Баку перших Європейських ігор. На церемонію зібралися учасники Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, інші провідні спортсмени Рівненщини, які гідно відстоювали спортивну честь нашого краю та країни на змаганнях різних рівнів, тренери, юні олімпійці, представники широкої фізкультурно-спортивної громадськості обласного центру.

Зі святом Олімпійського прапора присутніх привітали заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олександр Савчук та перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Данильчук. Привітання від голови Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки зачитав голова Відділення НОК України у Рівненській області Микола Петренчук.

Почесне право підняти Державний прапор України та прапор НОК України було надане учасникам Олімпійських та Паралімпійських ігор Леоніду Камлочуку, Катерині Дікіджі, Олександру Демчуку, Наталії Ніколайчик та Олександру Помінову.

На урочистостях зазначалося, що спортивну честь нашої держави на І Європіаді відстоюватимуть у складі збірної команди сім представників Рівненщини, двоє з яких є спортсмени з вадами зору. Вони змагатимуться у чотирьох видах спорту.

Завершилося свято врученням сертифікатів та грошових винагород спортсменам, які надзвичайно успішно виступили на чемпіонатах світу з пауерліфтингу та дзюдо серед спортсменів з вадами зору.