У Зарічненському районі знову відбулася розминка з чемпіоном

 02.10.2017
Рівненська область

По всій території Рівненської області регулярно проводиться величезна кількість заходів, які ближче знайомлять населення, а особливо дітей, зі світом спорту і активного дозвілля. Завжди особливе місце в їхньому списку займав спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона». Саме він дозволяє дітям не лише потренуватися і навчитися нових вправ, а й поспілкуватися з людьми, які досягли в спорті неабиякого успіху і готові поділитися цим досвідом.

Черговий етап такої «розминки» відбувся у Вичівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради завітали сюди разом з майстром спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору, чемпіоном України та Європи, призером чемпіонату світу Романом Набухотним.

Знайомство з гостем розпочалося з розповіді про пауерліфтинг, його історію і правила. Після цього діти та вчителі засипали атлета питаннями про харчування, режим дня, особисті рекорди та багато іншого. Значну частину зустрічі зайняли розповіді про виступи на закордонних змаганнях. Спортсмен об’їздив величезну кількість країн та виступав на кращих спортивних аренах, але особливо йому запам’ятався чемпіонат світу в Маямі (США). Там тріумфував не лише Роман у своїй ваговій категорії до 75 кілограм, а й вся збірна-команда України, яка стала першою в загальнокомандному заліку, випередивши навіть імениті команди Росії та Сполучених Штатів Америки, які посіли друге і третє місце відповідно.

Оскільки тренування пауерліфтерів достатньо складні і потребують спеціального спорядження, Роман провів для учнів кардіо-розминку, яка дозволяє розвивати витривалість. Такі вправи містили в собі біг, розтяжку та блок силових навантажень. Не обійшлося цього разу і без вручення призів від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області, які дісталися трьом найкращим спортсменам школи. Їх гість нагородив особисто, попередньо залишивши на відзнаках свої автографи. А по завершенню офіційної частини зустрічі, настав час для тривалої фото-сесії з дітьми, кожен з яких хотів не лише групове, а й особисте фото з атлетом.