Урок здорового способу життя для всієї школи відбувся у Костопільській ЗОШ № 2

 02.03.2015
Рівненська область

Учням цієї школи добре відомо: щоб бути здоровим, треба займатися фізичною культурою і спортом. Багато з них дотримується цього правила. Окрім того, що чимало учнів індивідуально займаються різними видами спорту, то ще й у школі регулярно проходять різноманітні фізкультурні та спортивно-масові заходи. Зокрема, нещодавно тут відбувся районний етап чергового туру обласної спортивної гри «Сімейні перегони. Три покоління». Тим не менше, у школі цілком справедливо вважають, що пропаганда здорового способу життя, основою якого є фізична культура і спорт, зайвою не буває.

Тож, до проведення уроку здорового способу життя підготувалися ґрунтовно. Діти і вчителі виступили з доповідями про своє розуміння важливості занять фізичною культурою і спортом для здорового, повноцінного життя особистості.

Їх аргументи переконливо підкріпив голова обласної організації "Street Workout Rivne" Владислав Олейніков. Він зазначив, що цілеспрямовані і наполегливі заняття спортом дають не лише задоволення від здорового, гармонійного життя, а й радість спортивних досягнень та перемог над суперниками і, насамперед, на собою. Вони відкривають широкі перспективи фізичного і духовного розвитку, роблять людину справжнім володарем свого тіла і волі. Чимало учнів школи, які займаються воркаутом, вже змогли це відчути, досягнувши певних успіхів у цьому виді спорту.

Зрештою, не важливо яким видом спорту ти займаєшся, головне, щоб він став твоєю потребою, твоїм стилем життя. А вибір тут у кожного є надзвичайно широкий.

Один з чудових варіантів спортивної самореалізації запропонував костопільським школярам майстер спорту України з бейсболу Іван Скринський, який провів для них «Розминку від чемпіона». Вона органічно вписалася у канву уроку здорового способу життя не лише тим, що познайомила учнів з ще одним, поки-що не досить звичним для них, видом спорту, а й дозволила їм плавно перейти від теорії до практики.

Спортсмен захоплююче розповів про бейсбол, його розвиток в Україні і, зокрема, на Рівненщині, познайомив з правилами гри та специфікою тренувань, продемонстрував бейсбольне спорядженняя. Його розповідь викликала у дітлахів безліч запитань, на які він охоче і докладно відповідав. Задовольнивши цікавість учнів, Іван провів з ними розминку. Потім учні мали можливість спробувати користуватися бейсбольним спорядженням. Спортсмен терпляче показував, як правильно тримати биту, кидати та ловити м’яча з допомогою спеціальних рукавиць.

Тим часом працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, підготували все необхідне для проведення різноманітних спортивних конкурсів. Тож, учні енергійно взялися демонструвати свою майстерність у набиванні м’яча і стрибках на скакалці, вправність і витривалість в обертанні гімнастичного обруча і влучність у дартсі та накиданні кілець на піраміди.

Не відставали від своїх вихованців й вчителі. Обравши підходящі для себе конкурси, вони намагалися, - і досить успішно, - показати, що мають ще порох у порохівницях. Щоправда, цього разу їх виступи були поза конкурсом і нагородою їм стало задоволення від фізичної активності.

А от переможці учнівських змагань отримали ще й дипломи КЗ «Всеукраїнського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та спортивні призи, що допоможуть їм і надалі активно займатись фізичною культурою і спортом.