В Рівному відбувся легкоатлетичний пробіг «Сильні духом – 2017»

 01.08.2017
Рівненська область

В останню неділю липня у Рівному відбувся XXХІ легкоатлетичний пробіг «Сильні духом – 2017». За час проведення він встиг об’єднати навколо себе величезну кількість любителів активного способу життя. Щороку вони збираються разом не лише для того, щоб позмагатися за нагороди, а й популяризувати легку атлетику, рухове дозвілля та здоровий спосіб життя серед всіх верств населення.

Організацією і проведенням цього заходу займалися управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому, ГО «Рівненський клуб бігу» та Відділення НОК України в Рівненській області.

Цього разу майже 70 атлетів з Рівненщини, Волині та Львівщини взяли участь у забігах. Вони змагалися на дистанціях 2.5; 5; 10 кілометрів та півмарафоні (21 км). Найменша відстань в 2.5 кілометри була для дітей віком до 13 років. Найкращий результат тут показав Кушнірук Богдан з міста Луцьк. Дистанція в 5 кілометрів найшвидше підкорилася Михальчуку Петру з міста Рівне. Відстань в 10 кілометрів подолати швидше ніж за 40 хвилин зумів тільки Климчик Петро з смт Мізоч. А на півмарафонській дистанції в 21 кілометр найкращі результати показали професійні спортсмени з м. Рівне. Серед жінок тріумфувала майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, переможниця та призерка багатьох міжнародних марафонів та забігів, учасниця ХХХІ літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Ольга Котовська, а серед чоловіків перемогу здобув Сергій Українець.

По завершенню заходу його переможців та призерів організатори нагородили медалями, дипломами і пам’ятними сувенірами. Наступний, XXХІІ легкоатлетичний пробіг, відбудеться вже влітку 2018 року, тому у всіх бажаючих є час підготуватися і за рік самому стати частиною такого спортивного свята.