12 червня на Тернопільщині розпочались Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчі для дітей «Олімпійське літо»

 15.06.2015
Тернопільська область

Відкриття «Олімпійського літа», що відбулось в ОТ «Промінь» Теребовлянського району, присвячене І Європейським іграм 2015 року в Баку (Азейбаржан)

Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Національний олімпійського комітет України розпочали проведення в нашій країні Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчі заходи для дітей „Олімпійське літо”, які проходитимуть з 25 травня по 31 серпня цього року на стадіонах, спортивних майданчиках, літніх оздоровчих таборах та в місцях масового відпочинку населення.

На Тернопільщині їх проведення організовує департамент сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації, Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх” та Тернопільське обласне відділення НОК України.

Спортивно-масові заходи відбудуться в оздоровчих таборах Тернопільщини протягом трьох табірних змін.

Цьогоріч „Олімпійське літо” розпочалось із спортивно-масових заходів, що відбулись в дитячому оздоровчому закладі „Промінь” с.Долина Теребовлянського району, які присвячені відкриттю І Європейських ігор 2015 року в Баку, Азейбаржан.

Кожен загін дав назву своїй команді – це „Драйвові дівчата”, „Отамани”, „Мажори”, „Юні орли”, „ Світлячки” та „Сімейка” , які змагались на восьми спортивних „ станціях ”.

Діти оббігали фішки на швидкість, стрибали на скакалці, змагались в імпровізованому „боулінгу”, кидали мішечки в горизонтальну ціль та попадали в гімнастичне коло спеціальними тарілочками „Фрізбі”, виконували ведення футбольного м'яча навколо фішок, змагались у „човниковому бігу”.

За активну участь у естафетах діти отримували „талони здоров’я”, які з після закінчення змагань обмінювали на призи та відзнаки від Тернопільського обласного Центру фізичного здоров'я населення „ Спорт для всіх”, ТОВ Видавництва „Школярик” та Тернопільського обласного відділення НОК України.