Богатирські багатоборства в с. Яблунів

 16.07.2019
Тернопільська область

В селі Яблунів 12 липня 2019 року відбулись змагання з богатирського багатоборства серед спортсменів ОТГ Гусятинського району та змагання серед команд дітей віком 14 – 16 років села Яблунів.

Неабияк людно було на території Будинку культури, де проходили змагання, глядачі активно підтримували кожного учасника змагань, що дало змогу спортсменам показувати свої найкращі результати.

Спортивна програма для команд дітей віком 14 – 16 років складалася  з шести вправ: піднімання гирі вагою 16 кг. на кількість, за одну хвилину;   перекидання колеса вагою 180 кг. на кількість, за одну хвилину; підтягування на перекладині на кількість, за дві хвилини; присідання зі штангою вага якої 20 кг. на кількість, за одну хвилину; стрибки в мішках на швидкість, дистанція 20 м.; стрибки на скакалках на кількість, за одну хвилину. За результатами всіх вправ перше місце посіла команда “Ромашки”,  друге місце зайняла команда “Лідери” і третю сходинку п'єдесталу посіла команда “Чорні зірки” .

Для дорослих змагання відбувалися в двох категоріях до 90 кілограм і більше 90 кілограмів. Програма складалася з семи вправ: біг з колодами, вага яких сумарно становила 210 кг., дистанція – 20 м.; перекидання колеса вагою 260 кг. на кількість, за одну хвилину;  піднімання гантелі вагою 50 кг. на кількість, за одну хвилину; піднімання каменів вагою 50, 60, 75 та 100 кг. на підставки висотою 1.25 м., на час; станова тяга штангою діаметром 50 мм;  біг з коромислом, вага якого становила 220 кг., дистанція – 20 м.; біг з колодязем вагою 235 кг., дистанція – 20 м.

За результатами всіх вправ в категорії до 90 кг. чемпіоном став Балабух Андрій, друге місце зайняв Лукіянчук Роман і третє місце виборов Шастків Степан, а в категорії більше 90 кг перемогу здобув Хома Ігор, другу сходинку п'єдесталу посів Лехман Володимир, третє місце зайняв Токар Василь.