На Чортківщині відбулось дитяче культурно-спортивне свято «Спортивне дитинство – щасливе дитинство»

 04.06.2015
Тернопільська область

У перший літній день та Міжнародний день захисту дітей, село Біла ласкаво запросило до себе винуватців свята аби позмагатися у спритності та силі. А точніше, на території спортивного комплексу «Чемпіон», який уже не вперше став місцем проведення різноманітних спортивних заходів, пройшло дитяче культурно-спортивне свято «Спортивне дитинство – щасливе дитинство».

До того, аби цей захід втілився у життя, доклали своїх зусиль чимало людей. Зокрема, організаторами свята виступили: Білівський сільський голова Володимир Шматько, директор сільської комунальної організації «Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Юлія Демкович, Тернопільська ОЦФЗН та Чортківська РЦФЗН «Спорт для всіх». А присутні директори даних організацій Ванджура Володимир Ярославович та Нагірний Віктор Станіславович ввійшли разом зі сільським головою та завідуючою дитсадка Задорожною Оксаною Володимирівною до складу шановного журі.культурно-спортивне свято «Спортивне дитинство – щасливе дитинство».

Тематично захід був поділений на декілька частин. Відкривала свято вітальна програма, у якій взяли участь місцеві школярі, вихованці дитсадка та хормейстер народного аматорського хору Світлана Гнатюк. По закінченні її розпочалися і самі змагання: чотири спортивні конкурси для вихованців ДНЗ «Сонечко» ( «Швидше збери команду», «Передача м’яча над головою», «Біг з перешкодами», «Перегони на самокатах»), естафети з легкої атлетики для учнів школи (біг на 30 м, стрибки у довжину з розбігу, метання малого м’яча на дальність) та загальносільські змагання для дітей віком до 18 р. (змагання з волейболу для юнаків та дівчат, настільного тенісу та міні-футболу).

Першими поринути у світ спортивного драйву вирішили наймолодші учасники свята – вихованці дитсадка. Середня група закладу, поділена на дві команди, з дитячою безпосередністю та дорослим бажанням перемоги, змагалася за першість. Та врешті-решт серед діток так і не визначився лідер. А значить – перемогла дружба! За участь кожен із маленьких учасників отримав відзнаку та смачне морозиво, а також для садочку були передані призи від організації «Спорт для всіх».

Наступними до боротьби приступили учні Білівської школи. Три команди під красномовним назвами «Чемпіони», «Олімпійці» та «Мажори» провели змагання з легкої атлетики. А суддями цих змагань стали Тетяна та Софія Дмитровські і Христина Паньків.

Ну, і завершальними та найзапеклішими у боротьбі серед етапів спортивного заходу стали змагання з волейболу, міні-футболу та настільного тенісу. Після емоційних протистоянь відбулося урочисте нагородження призерів.