Тернопільщина :«Олімпійське літо» відвідало Скалат

 28.08.2017
Тернопільська область

У неділю, 22 серпня, Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» спільно Скалатською міською радою та Скалатським комунальним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» провів у Скалаті, що на Підволочищині (Тернопільщина), змагання з дворового футболу на майданчику «ЮКА».

Ці змагання виявились новими для любителів дворового футболу, адже правила змагань не традиційні, цікаві, та захоплюючі.

Завдання гравців, збити ЮКУ, предмет, який знаходиться у центрі ігрового майданчика діаметром 5м. У центрі майданчика знаходиться неігровий простір, де є спеціальне місце діаметром 10 см для встановлення ЮКИ. ЮКА – це предмет, висотою 20 і діаметром 6 см з легкого матеріалу, який не б'ється.

У грі беруть участь або 2 гравці у протилежних командах, або дві команди, які складаються із двох гравців.

«ЮКА» рахується збитою командою, гравець якої останнім доторкнувся до м'яча. Переможцем рахується трой гравець, або команда, яка протягом гри більшу кількість разів потрапила м' ячем у ЮКУ.

Хлопчаки та юнаки із сіл Остап'є та Поділля вже мали змогу позмагатись у цій чудовій грі, яка відмінно бореться із гіподинамією, тобто недостатньою руховою активністю дітей, школярів, у тому числі й дорослого населення України. Адже за даними різноманітних досліджень діти у своєму щоденному житті реалізують потребу у необхідній для їх здоров'я руховій активності лише на 11 %, а від 90 до 97 % українських школярів мають порушення постави та викривлення хребта.

Отже, юні жителі Скалата, що на Підволочищині теж познайомились з цією захоплюючою грою, яка дає неабияке фізичне навантаження та виховує швидкість та спритність.

Після зустрічей, які тривали близько двох годин, перше місце виборола команда «Редбул», друге місце завоювала команда «Комедія», третє місце посіла команда «Клоуни». .

Переможці та призери отримали зошити від Видавництва «Школярик» з призи логотипом «Спорт для всіх», надані Всеукраїнським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» для проведення Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Олімпійське літо».