Тернопільщина: першість області зі спортивно-туристського орієнтування

 16.05.2019
Тернопільська область

Тернопільщина: першість області зі спортивно-туристського орієнтування в паркових зонах в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Спорт для всіх в парках і скверах», присвячена Дню матері відбулися у парку «Національного відродження».

Цьогорічні традиційні змагання першість області зі спортивно-туристського орієнтування в паркових зонах в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Спорт для всіх в парках і скверах», присвячена Дню матері, відбулися у парку «Національного відродження»,

Там зібралась  команда  прихильників здорового способу життя різного віку, які мають нестерпну  жагу  до перемоги. Цьогоріч змагання відбувались  у весняний, сонячний, теплий день, а урочистий настрій учасників, відкриття нового та інтрига нагород, спонукали любителів орієнтування   до  перемоги.

І ось момент старту настав. Суддівська колегія поставила  перед кожним учасником завдання, а саме,  пошук контрольних пунктів, що були розташовані на теренах парку.  

Молодшим учасникам у вікових  групах 10-14 років, та 35 річним і старшим. а також сімейним парам,- орієнтування за вибором, для інших вікових груп у заданому напрямку - із поступовим зростанням номерів. Ті учасники, які віднайшли більше КП за коротший проміжок часу й здобули почесні місця у турнірній таблиці.

  • У  віковій групі 10-12 років серед дівчат  переможцем стала Христина Бута,  відповідно ІІ і ІІІ місця здобули Юліана Зварич та Катерина Гнатів.
  • Серед хлопців у тій ж віковій групі фінішну стрічку першим перетнув Олексій Романів, а ІІ і ІІІ місце здобули Олександр Ткачук та Роман Мороз.
  • У віковій групі 13-14 років серед дівчат переможцем стала Лілія Гринчишин, а другу сходинку посіла Соломія Букатка.
  • Серед хлопців у тій ж віковій групі фінішну стрічку першим перетнув Любомир Коваль, а ІІ і ІІІ місце здобули Віктор Бородайта Марко Зудов.
  • У віковій групі 15-16 років серед дівчат першість очолила Тетяна Куцика,  другу сходинку посіла Вікторія Шкільняк.
  • Серед юнаків у тій ж віковій групі першим фінішував Назарій Кошулинський а ІІ і ІІІ місце здобули Мар’ян Цапай та Віталій Заблоцький.
  • У віковій групі 17-18 років серед юнаків переможцем став Роман Куцик.
  • У віковій групі 19-20 років серед дівчат фінішну стрічку переможно перетнула Роксолана Плахотнік.
  • Серед юнаків у тій ж віковій переміг Назарій Луцків,  а ІІ і ІІІ місце здобули Олег Бутковський та Василь Вовк.
  • У віковій групі 21-34 років серед жінок перше місце виборола  Тетяна Грухіна, а ІІ та ІІІ сходинку розділили між собою Ольга Мартинюк та Галина Фалінська.
  • Окрема категорія спортсменів «сімейні пари» - діти віком до 10 років та батьки. У цій номінації переможну фінішну стрічку перетнули сім’ї: Ольга Васильків із сином Іллею, ІІ місце здобулиТетяна Єрмакова із сином Леонідом, ІІІ  місце виборола Атоніна Розлач із сином Матвієм Луцківим. Не залишилась без нагород пара Лілія Міщук та донька Дарина, що здобули четверте місце.

Захід було організовано спільною працею Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (директор Оксана Пшенична) та Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Володиир Ванджура).

До нових зустрічей на туристичних стежках та спортивних змаганнях 2019 року.

      

Головний суддя

Роман Романишин