Традиційне змагання юних рятувальників у Тернополі

 18.05.2019
Тернопільська область

16 травня в м. Тернополі на базі Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області пройшов традиційний X-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» пам’яті учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Кудринського Л.О., в якому взяли участь понад 170 осіб з 15 районів області, міст Тернополя, Бережани, Чортків та Гусятинської ОТГ.

Збір проходив під егідою Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області та за сприяння:

  •  Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської облдержадміністрації ;
  •  Управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації;
  •  Управління сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації;
  •  Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області;
  •  Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Тернопільської облдержадміністрації;
  •  Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України
  •  Координаційної ради Тернопільського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки”;
  •  Тернопільська обласна організація інвалідів ВГОІ «Союз Чорнобиль України»;
  •  Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України;
  •  ПП «АНТ».

Впродовж напруженого дня команди змагались за звання найкращої. 

На юних рятувальників очікувала насичена програма: дистанція подолання зони техногенної аварії, рятувальні роботи з висотної будівлі, надання домедичної допомоги потерпілому та тестування з основ медицини, безпеки життєдіяльності. 
Цього року змагання проходили вже вдесяте. І кількість їх учасників свідчить про те, що зацікавленість до таких випробувань не зменшується, а професія рятувальника стає дедалі популярнішою. Спостерігаючи за ними, можна бути впевненими, що наше життя в безпеці, доки є такий ентузіазм до рятувальної справи. 

За підсумками збору-змагання переможці були нагороджені перехідним Кубком пам’яті учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Кудринського Л.О, грамотами Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області, обласного відділення ВГДР “Школа безпеки, кубками, медалями, цінними подарунками та солодкими призами від організаторів та спонсорів, а від сім’ї Кудринських переможці вже традиційно отримали набір солодощів.

Переможцями в загальнокомандному заліку у 2019 році стали юні рятувальники з міста Тернополя, на другому місці команда Зборівського району, третє місце зайняли учасники змагань Бучацького району.