Відбулись обласні змагання серед школярів з шахів «Біла тура»

 02.04.2015
Тернопільська область

28-29 березня 2015 року в шаховому клубі „Гамбіт” м. Тернополя відбулись

обласні змагання серед школярів з шахів „Біла тура”. У змаганнях взяли участь десять команд-переможців районних змагань у складі трьох юнаків та одної дівчини 2001 року народження і молодші з Бучача, Підгайців, Гусятина, Зборова, Кременця, Тернопільського району та команди клубу „Гамбіт”, Тернопільських ЗОШ №3,ЗОШ №7 та ЗОШ №24.

Після тривалої та відчайдушної боротьби у дев'яти турах, адже кожен учасник намагався представити свій регіон, клуб чи навчальний заклад якнайкраще, визначились переможці. Їх визначали за найбільшою кількістю командних очок.

Перше місце в обласних змаганнях серед школярів з шахів „Біла тура”, набравши у підсумку 15 очок, виборола команда з Гусятина у складі Ігора Ціцінського, Володимира Ворончака, Андрія Марківа, Ольги Талабан, друге місце у складі Софії Ковалик, Даниіла Струкс, Петра Дерлиці та Гап'юк Олесі, з гідним результатом – 14 очок, завоювала команда Тернопільської спеціалізованої школа № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов, третє місце з результатом 10 очок посіла команда ЗОШ №7, четверте місце з підсумком у 9 очок виборола команда очок команда Кременця. .

За словами головного судді змагань – Подольського Ігора Зіновийовича,

радує те, що в цьому році команди з районів Тернопільщини активно взяли участь у змаганнях та на наступний рік команд – учасниць буде ще більше, зокрема з віддалених районів нашої області.

Переможців та призерів нагороджено кубками, медалям та грамотами від організаторів змагань – департаменту у справах сім'ї, молоді, фізичної культури і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” та Тернопільської обласної шахової федерації.