Змагання з водного туризму

 03.07.2017
Тернопільська область

Місто Чортків багате своє історією, цікавою архітектурою, гідними містянами та принадою для водного туризму – повноводною річкою Серет. Саме на теренах міського парку ім. Івана Франка, повз який протікає річка Серет, упродовж трьох днів відбувались баталії відкритих обласних змагань Тернопільщини 2017 року серед юнаків та юначок зі спортивного туризму з виду водний туризм, в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів

«Спорт для всіх в парках і скверах» (присвячується Дню Героя та Дню молоді).

Розпочалися змагання на швидкісній дистанції «Спринт» у класах суден:

- байдарка двійка, де фінішну стрічку першим перетнув екіпаж у складі Назарія Кошулинського та Владислава Паславського з м. Тернополя, відповідно друге і третє місце вибороли Анастасія Кулик та Ірина Поліщук зі Збаразького району, Анна Ліпська та Марія Огородник з м. Чорткова.

- катамаран двійка: місця розподілилися так: серед екіпажів - перше місце здобули Андрій Гонтарчук та Денис Попович зі Збаразького району, Сергій Андрійчук та Віталій Андрусишин з м. Тернополя, Олег Махно та Арсен Школьний з м. Чорткова посіли відповідно ІІ і ІІІ місця.

- катамаран четвірка: серед екіпажів перше місце посіли Володимир Кіндратів, Віталій Шумайко, Владислав Андрушкевич та Софія Сиримула –Збаразького району, Іван Данилюк, Андрій Іванов, Ілона Пукач та Анастасія Урбан з м. Чорткова, Віктор Артемович, Денис Волощук, Андрій Слота та Василь Сікорський з м. Тернополя, посіли відповідно ІІ і ІІІ місця.

Продовженням змагань були виступи на дистанції «Слалом» у класах суден:

- байдарка двійка, де фінішну стрічку першими перетнув екіпаж у складі Анастасії Кулик та Ірини Поліщук зі Збаразького району, відповідно друге і третє місце вибороли Назарій Кошулинський та Владислав Паславський з

м. Тернополя, Анастасія Кулик та Ірина Поліщук зі Збаразького району, Анна Ліпська та Марія Огородник з м.Чорткова.

- катамаран двійка - перше місце посіли Андрій Гонтарчук та Денис Попович зі Збаразького району, Сергій Андрійчук та Віталій Андрусишин з

м. Тернополя, Олег Махно та Арсен Школьний з м. Чорткова зайняли відповідно ІІ і ІІІ місця.

- катамаран четвірка - перше місце посіли Володимир Кіндратів, Віталій Шумайко, Владислав Андрушкевич та Софія Сиримула зі Збаразького району, Іван Данилюк, Андрій Іванов, Ілона Пукач та Анастасія Урбан – з м. Чорткова, Віктор Артемович, Денис Волощук, Андрій Слота та Василь Сікорський з м. Тернополя відповідно посіли ІІ і ІІІ місця.

Завершальними були виступи на дистанції «Слалом командний» у групі класів суден:

- катамаран двійка і катамаран четвірка, де фінішну стрічку першими перетнули екіпажі у складі Андрія Гонтарчука та Дениса Поповича, Володимира Кіндратіва, Віталія Шумайко, Владислава Андрушкевича та Софії Сиримули – зі Збаразького району, Олег Махно та Арсен Школьний, Іван Данилюк, Андрій Іванов, Ілона Пукач та Анастасія Урбан з м. Чорткова, Назар Конопада та Володимир Присмака, Василь Матвіїв, Ольга Данилевич, Володимир Федько та Іван Юркевич з Бучацького району, посіли відповідно ІІ і ІІІ місця.

- У командному підсумку місця розподілилися таким чином: почесне місце першості посіла команда Збаразького району (керівник-тренер Ігор Попович), а другі і треті відповідно з м. Чорткова (керівник-тренер Іван Панчук), та м. Тернополя (керівник-тренер Дмитро Мотринчук).

Організаторами заходу є Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (директор Оксана Пшенична) та Тернопільський обласний центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Володимиру Ванджура). Організатори висловлюють щиру вдячність Голові міста Чорткова Володимиру Шматько, начальнику відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради Віктору Нагірному та працівникові центрального стадіону цього ж міста Борису Провальному, які доклали багато зусиль для реалізації спортивного свята.

Нехай наполегливість, здоровий спосіб життя і стрімкі ріки сприяють новим зустрічам юних мандрівників та вдалим стартам на спортивно-туристських дистанціях.