Фестиваль з шахів «ВОЛИНЬ-ПІВНІЧ»

 12.05.2019
Волинська область

12 травня 2019 року  до Дня пам’яті 33-ї річниці аварії на ЧАЕС у місті Камінь-Каширський відбувся щорічний  фестиваль Волинської області з шахів «ВОЛИНЬ-ПІВНІЧ».

Організували та провели захід Волинський обласний та Камінь-Каширський міський центри ФЗН «Спорт для всіх». Метою фестивалю є  залучення мешканців   Волинської області, шанувальників гри в шахи та здорового способу життя, а також мешканців районів Волині, що постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС,  до занять фізичною культурою та спортом;  налагодження дружніх відносин між шахістами області .

Урочисте відкриття провів директор Камінь-Каширського МЦ ФЗН «Спорт для всіх» Сергій Панасюк. З вітальними словами до учасників звернулися: Юлія Горбатюк – головний фахівець Волинського обласного центру ФЗН "Спорт для всіх", Василь Бондар – Камінь-Каширський  міський голова, Світлана Сидорук – представник народного депутата Ірини Констанкевич та суддя першої категорії – Олена Черняк. 

У фестивалі взяло участь 47 шахістів з міст та районів Волинської області. Наймолодшими з учасників були Губчик Юлія (7років) з Ковеля та Ракубовчук Данило (8 років) з Ратного, а Савосюк Микола в свої 68 років з Камінь-Каширського району виявився найстаршим серед усіх спортсменів.

Чільна десятка, по завершенню шахових поєдинків, виглядала так : Янюк Володимир (Ковель), Новокрещенов Олександр (Ковель), Поліщук Сергій (Стара Вижівка), Менько Петро (Ратнівський район), Харчук Юрій (Ковель), Мельник Юрій (Володимир-Волинський), Манжос Артем (Ковель), Єленець Андрій (Ковель), Волох Олександр (Ківерці) та Сверба Анатолій (Камінь-Каширський).

Серед юнаків до 17 років найсильнішими виявились: І місце – Бондаренко Станіслав (Ковель), ІІ місце – Дячук Андрій (Володимир-Волинський) та ІІІ місце – Каштелян Олександр (Ковель).

Серед жінок перше місце виборола Браташ Вікторія із міста Ковеля, друге місце завоювала Губчик Юлія з Ковеля, а третьою стала Чикалюк Єлизавета із міста Камінь-Каширський.

Призи у підгрупах переможці отримали від Народного депутата Ірини Мирославівни Констанкевич, а спортивні відзнаки всіх ґатунків найкращі отримали від Волинського ОЦ ФЗН «Спорт для всіх». 

Учасники заходу щиро дякували організаторам за високий організаційний рівень проведення шахового фестивалю та за активну підтримку даного заходу Народному депутату Ірині Констанкевич.

Також працівники Волинського ОЦФЗН «Спорт для всіх» провели Всеукраїнську інформаційно-пропагандистську акцію «Червона картка» - «Реальність  починається з тебе!». Було проведено бесіду на тематику здорового способу життя, а також учасники акції отримали пропагандистські матеріали – «Червону картку».