ІІ обласний фестиваль «Здорова молодь – здорова нація» пройшов у Луцьку

 20.03.2015
Волинська область

18-19 березня 2015 року у м. Луцьк Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», управління освіти і науки облдержадміністрації, Волинське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України за інформаційної підтримки Волинської державної телерадіокомпанії провели ІІ обласний фестиваль «Здорова молодь – здорова нація». У заході взяли участь 29 команд з Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Луцького інституту розвитку людини «Україна», Луцького національного технічного університету, Академії рекреаційних технологій і права, Медичного коледжу «Монада», Технічного коледжу імені академіка «Богуна», Волинського державного училища культури і мистецтв, Приватного вищого навчального закладу «Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая», Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури.

Фестиваль проводиться з метою пропаганди здорового способу життя та організації активного змістовного дозвілля молоді засобами фізичної культури та спорту, реалізації права молоді займатися фізичною культурою та спортом.

На урочистому відкритті в спортивно-розважальному комплексі «Адреналін СІТІ» учасників привітали директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад та начальник Волинського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Манахін Олександр.

Програма Фестивалю включала змагання у 5 видах: «Естафета», «Смуга перешкод», настільний теніс, бадмінтон та волейбол. До складу команди входили юнак та дівчина не молодше 18 років.

Перше місце за підсумками результатів боротьби у 5 видах програми посіла команда Луцького педагогічного коледжу, яку представляли Машевчук Богдан та Денисюк Аліна, ІІ місце – у команди біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки(Янішевський Андрій та Гропович Оксана), ІІІ місце - у команди психологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Нечай Богдан та Верещук Юлія). Кращими у «Естафеті» була команда ІФКЗ СНУ ім.. Лесі Українки (Мельник Тарас та Климчук Анна), в «Смузі перешкод» - команда Луцького педагогічного коледжу, яку представляли Машевчук Богдан та Денисюк Аліна , у змаганнях з волейболу ІФКЗ СНУ ім.. Лесі Українки (Недбайло Назарій та Оніщук Галина), у змаганнях з бадмінтону –команда ВПУ будівництва та архітектури (Родзинський Сергій та Громик Олена) та у змаганнях з настільного тенісу - команда Луцького коледжу технологій та права (Км’ятюк Ольга та Котік Андрій)

Переможці та призери фестивалю були нагороджені на урочистому закритті фестивалю в спортивній залі Волинського обласного ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою дипломами, медалями та спортивним інвентарем

. Команда переможниця виборола право представляти Волинь на Всеукраїнському фестивалі «Здорова молодь – здорова нація», який відбудеться у вересні у м. Южне, Одеської області..