ХІ обласний фестиваль «Мама, тато, я - спортивна сім’я» пройшов у Луцьку

 17.03.2015
Волинська область

15 березня 2015 року у м. Луцьк на арені «Generator» в торгово-розважальному комплексі «Порт City» Волинський обласний та Луцький міський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», управління у справах молоді та спорту за інформаційної підтримки Волинської державної телерадіокомпанії провели ХІ обласний фестиваль «Мама, тато, я - спортивна сім’я». До обласного центру завітало24 команди з міст та районів Волині. Окрім команд міста Луцьк, змагалися команди з м. Володимир-Волинськ, Нововолинськ, Горохівського, Маневицького, Володимир-Волинського, Луцького та Ратнівського районів.

Фестиваль проводиться щорічно з метою формування родинних традицій до занять фізичною культурою та спортом, організації змістовного дозвілля та залучення сімей до рухової активності,спонукання батьків на особистому прикладі заохочувати дітей до рухової активності та здорового способу життя

На урочистому відкритті учасників привітали заступник начальника управління у справах молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад, голова комітету з фізичної культури Луцької міської ради Юрій Волинець, головний спеціаліст управління освіти луцької міської ради Іван Дишко, директор Луцького міського центру ФЗН «Спорт для всіх» Надія Петрик, керівник арени «Генератор» торгово –розважального комплексу «Порт СІТY» Оксана Вознюк.

Програма фінального етапу Фестивалю включала 4 спортивні естафети «Смуга перешкод», «Комбінована», «Ігрова», «Флорбол», особисті конкурси «Найкраща мама», «Найкращий тато», «Найкраща дитина» та конкурсу сімейного малюнку на тему «Спорт для всіх – за здорових спосіб життя».

У ході запеклої боротьби звання найспортивнішої родини виборола сім’я Хомич (мама Олена, тато Анатолій та син Михайло) з м. Луцьк, ЗОШ№10, друге місце посіла сім’я Невар з Маневицького району (мама Людмила, тато Анатолій та дочка Мирослава) , третє – сім’я Вертей (мама Ірина, тато Сергій та дочка Дарина)з м. Луцьк, ЗОШ №2

Переможці та призери фестивалю були нагороджені дипломами, медалями та призами. Команда переможниця була відзначена кубком «Найспортивніша сім’я Волині» від Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» та отримала право представляти нашу область на Всеукраїнському фестивалі . «Мама, тато, я - спортивна сім’я», який відбудеться 14-16 травня у м. Київ.

У конкурсі «Найкраща мама» перемогу отримала Хомич Олена з м. Луцьк, «Найкраща дитина» - Невар Мирослава , яка представляла Маневицький район, «Найкращим татом» став Горелов Олександр з м. Луцьк.

У конкурсі малюнку перемогла родина Хомич. Усі учасники заходу були відзначені грамотами та солодкими призами від спонсорів.

Волинські сім’ї тричі ставали переможцями Всеукраїнського фестивалю у 2006 році сім’я Миронюків з м. Ківерці, у 2007 сім’я Макарчуків з м. Нововолинська та у 2013 сім’я Костюків з м. Володимир-Волинський, тож сподіваємось і в цьому році сім’я Хомич гідно представить Волинь на Всеукраїнському фестивалі.

Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» вдячний директору торгово-розважального центру «Порт СІТY» Ігорю Олексюку за безкоштовно надану оренду приміщення центру для проведення заходу.