Обласна семінар-нарада відбулась у місті Луцьку

 28.09.2017
Волинська область

26 вересня 2017 року в місті Луцьку в приміщенні клубу «Біла тура» Комунального закладу «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення Спорт для всіх» відбулась обласна нарада директорів місцевих центрів ФЗН «Спорт для всіх» та фахівців з організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання та відпочинку населення.

З привітальним словом до присутніх звернувся директор Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Володимир Новосад, який ознайомив усіх з планом проведення наради, розповів про виконання стану справ щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в області на 2017 рік «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», наголосив, що реалізація Національної стратегії полягає у створенні умов для впровадження здорового способу життя, профілактики захворювань, сприяння досягненню фізичної та духовної досконалості людини. Тому посилена співпраця місцевих центрів ФЗН «Спорт для всіх» із органами виконавчої влади неабияк важлива.

Заступник директора Центру Вадим Карпік, відмітив, що Волинський обласний та місцеві центри ФЗН «Спорт для всіх» приділяють велику увагу соціальній рекламі. Обласним центром виготовлено білборди та сітілайти. Основною метою цього соціального напрямку є координація зусиль центральних та регіональних відомств, громадських та спортивних організацій щодо проведення інформаційної пропаганди здорового способу життя та рухової активності населення області; пропаганда здорового способу життя засобами проведення соціальної реклами. Усі агітаційно-пропагандистські матеріали роздані директорам місцевих центрів, але виникають складнощі у їх розміщенні. Питання з розміщенням соціальної реклами на рівні місцевої влади невирішуються.

Також в ході наради обговорили організаційні питання по проведенню на території області Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів, здачу звітності місцевими центрами щодо їх проведення, було роздано збірник нормативно-правових документів для використання у роботі центрів ФЗН «Спорт для всіх», розроблений Міністерством молоді та спорту України та Всеукраїнським центром. Збірник містить: Закон України, укази Президента України, постанови Кабінету Міністрів України, розпорядження Кабінету Міністрів України та накази Міністерства молоді та спорту України, та призначений для використання у роботі центрів ФЗН «Спорт для всіх» та для тих, хто займається пропагандою здорового способу життя.

Директор КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Наталія Назарук ознайомила учасників обласної семінар-наради з інфраструктурою центру: з роботу спортивних клубів «Атлет» та «Біла тура», який працює без вихідних днів і залучає до занять шахами та шашками дітей та літніх людей, розповіла, що завдяки спонсорських коштам у приміщеннях зроблено ремонт, придбано необхідний інвентар, що дає змогу проводити турніри з залученням усіх небайдужих до цього виду спорту, і на закінчення відмітила, що виїзні наради – це чудовий спосіб обміну досвідом роботи між колегами та впровадження кращих проектів з проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів на місцях.