Обласний фестиваль «Козацькі розваги»

 30.05.2019
Волинська область

25-26 травня 2019 року у м. Камінь-Каширський відбувся обласний фестиваль «Козацькі розваги». Організували свято богатирів Волинський обласний та Камінь-Каширський міський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з відділом з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації та відділом у справах молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Щороку фестиваль «Козацькі розваги» проводиться з метою відродження історико-культурних та народних традицій, духовності українського народу шляхом залучення молоді та широких верств населення області до рухової активності та занять фізичною культурою і спортом; пропаганди здорового способу життя та протистояння шкідливим звичкам; демонстрації сили, витривалості та швидкості сучасних українських богатирів.

Поборотись за звання найсильніших богатирів області до міста Камінь-Каширський завітали 15 команд з різних куточків Волині віком від 18 років і старші. Дуже приємно, що у фестивалі прийняли участь команди з Жидичинської, Любешівської ОТГ та команди місцевих центрів ФЗН «Спорт для всіх» Рівненської і Оваднівської ОТГ.

Відкрили фестиваль привітальним словом заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, міський голова міста Камінь-Каширськ Василь Бондар, директор Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Володимир Новосад та директор Камінь-Каширського МЦФЗН «Спорт для всіх» Сергій Панасюк.

Програма фінального етапу Фестивалю включала змагання у таких семи силових вправах «Таєр фліп», «Колода», «Чобіток», «Козацька засіка», «Суданські ноші», «Каменярі» та «Перетягування линви».

У підсумку напруженої боротьби звання переможців виборола команда «Гарт» із м. Камінь-Каширський (Євтушевський Володимир, Коб Олександр), друге місце команда з смт Маневичі (Кушнір Віктор, Рижий Роман), третє місце посіла  команда смт Любешів (Фесик Леонід, Герець Сергій).

Переможці будуть відстоювати честь Волині на Всеукраїнському фестивалі «Козацькі розваги» в липні на Чернігівщині.

Переможці, призери та учасники фестивалю були  нагороджені грамотами, дипломами та медалями відповідних ступенів від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Також, працівники Волинського ОЦФЗН «Спорт для всіх» в рамках фестивалю провели Всеукраїнську інформаційно-пропагандистську акцію «Червона картка» - «Реальність починається з тебе!». Метою акції є формування активного громадського суспільства; формування у населення усвідомлення потреби систематичних занять фізичною культурою і спортом, пропаганди здорового способу життя, популяризація активного дозвілля серед населення області, профілактика негативних проявів у суспільстві.