Обласний фестиваль «Веселі старти» серед школярів під гаслом «Здорові діти – здорова нація»

 27.02.2015
Волинська область

25 лютого 2015 року Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», управління освіти та науки облдержадміністрації,

Волинська обласна державна телерадіокомпанії за підтримки торгово-розважального центру «ПОРТ СІТІ» провів фінал обласного фестивалю «Веселі старти» серед школярів під гаслом «Здорові діти – здорова нація» за Всеукраїнською програмою «Спортивна зима» в торгово-розважальному центрі «ПОРТ СІТІ» . Мета даного заходу – залучення дітей молодшого шкільного віку до занять фізичною культурою та спортом, пропаганда здорового способу життя як основного чинника виховання молоді.

У фіналі взяли участь 14 команд учнів 3-4 класів переможниць ІІ етапу обласного фестивалю «Веселі старти» з районів та міст обласного значення – Камінь-Каширського, Любомльського, луцького, Турійського, Локачинського, Маневицького, Ковельського, Старовижівського, Рожищенського, Ківерцівського, Ратнівського районів та міст Луцька, Володимир-Волинського та Нововолинська. Всього у заході взяло участь 7 132 учнів.

На урочистому відкритті змагань учасників привітали начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Загрева Валентина Ярославівна, заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Дмитришин Ігор Ярославович, директор Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Новосад Володимир Петрович, заслужений журналіст України Яцюк Юрій Антонович та керівник арени «Generator» торгово-розважального центру «Порт CITY» Вознюк Оксана.

Спортивна програма «Веселих стартів» складалась з 4 комплексних естафет: «Садіння картоплі», «Стрибунці», «Флорбол», «Фітбол». Також захід включав проведення дитячого конкурсу малюнку на тему «Спорт для всіх – за здоровий спосіб життя». Кращими малюнками було визначено роботи дітей Любомльського, Турійського та Маневицького районів.

У ході напруженої боротьби переможцем стала команда м. Луцьк, яку представляла НВК № 22. Срібним призером стала команда Камінь-Каширського району НВК№2, а замкнула трійку призерів команда Маневицького району, ЗОШ с. Прилісне.

Переможці та призери фінальної частини Фестивалю були нагороджені кубками, грамотами, дипломами та медалями відповідних ступенів, а також призами від організаторів змагань та спонсора представника йогурт - кафе «Wild berries» Панасюка Валерія.