Поліська регата-2019

 11.07.2019
Волинська область

Пройшов дводенний Х-ий ювілейний Міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата», які тривали з 06 по 07 липня 2019 року в  смт Любешів.

Організували змагання – Любешівська районна рада, Любешівська РДА, НПП «Прип’ять-Стохід» спільно з Волинським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Фестиваль проводився з метою пропаганди та розвитку екологічного туризму як ефективного способу всебічного гармонійного розвитку особистості; сприяння формуванню здорового способу життя; визначення найсильніших команд з видів спорту; обміну досвідом, розширення дружніх і ділових зв'язків; формування екологічної свідомості громадян.

Відбулися  змагання на байдарках та спортивно-масові заходи за Всеукраїнською програмою «Олімпійське літо»: пляжний волейбол, пляжний  футбол, а також вперше в рамках фестивалю директор Камінь-Каширського міського центру ФЗН «Спорт для всіх» Сергій Панасюк провів силові змагання богатирів «Козацькі розваги».

Траса змагань на байдарках складалась із двох етапів. І етап: річка Стохід (смт Любешів (старт) – с. Сваловичі (проміжний фініш); ІІ етап: р. Прип’ять (с. Сваловичі (старт) - с. Люб’язь (фініш).

Цього року у змаганнях взяли участь 31 команда і 62 учасника з областей України та Волинської області, а також на свято завітали гості з Білорусі.

Призові місця у Міжнародному фестивалі з екстремального водного туризму «Поліська регата» розподілилися таким чином: І місце виборола команда ДП «Любешівагроліс» (Веремчук Костянтит, Фесик Леонід із смт Любешів), ІІ місце – команда «Валянки» (Вакулич Микола, Крицький Дмитро, м. Іваново, Білорусь), ІІІ місце посіла команда «Случ» (Жук Вадим, Радько Анастасія, з м. Сарни, Рівненська обл.), які також зайняли перше місце в змішаних екіпажах.

У змаганнях з пляжного волейболу (жінки) взяло участь 7 команд. І місце виборола команда с. Залізниця (Любешівський р-н), ІІ місце – команда з Любешова, ІІІ місце – Зарудчі (Любешівський р-н).

У змаганнях з пляжного волейболу (чоловіки) взяло участь 8 команд. Перемогу здобула  збірна команда смт Любешів, ІІ місце посіла команда с. Зарудчі (Любешівський р-н), а ІІІ місце – с. Рудка-Червинська (Камінь-Каширського р-н).

У змаганнях з пляжного футболу взяло участь 8 команд. І місце посіла команда с. Ветли (Любешівського р-н), ІІ місце – смт Любешів, ІІІ місце – с. Дольськ (Любешівський р-н).

В силових змаганнях богатирів «Козацькі розваги», які складалися з естафет «Козацька засіка», «Суданські ноші», «Каменярі», «Колода», «Таєр фліп» та «Перетягування линви» взяли участь 6 команд. Переможцями стала команда ДП «Любешівагроліс» (Герець Сергій та Кисюк Артем), які з перевагою лише в один бал перемогли досвідчених «Богатирів» з Камінь-Каширщини (Царик Володимир та Кузьмич Володимир), котрі поступились більш молодому лідеру у фінальній вправі «Перетягування линви». Третю сходинку посіла «Молодь-Любязь» - місцева команда в складі Валерія та Богдана Лозицького.

Переможців та призерів змагань нагородили дипломами, медалями, кубками, призами та грошовими винагородами від організаторів та спонсорів фестивалю.