Відбулася ХІІ обласна спартакіада «Здоров’я» серед державних службовців

 01.06.2019
Волинська область

30 травня 2019 року на базі Володимир-Волинського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (СК «Олімп», вул. Драгоманова, 20) завершилися змагання серед команд ХІІ обласної спартакіади «Здоров’я» серед державних службовців.

Організували та провели спартакіаду відділ з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації разом з обласним комітетом профспілки працівників державних установ України, Волинським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», обласною організацією ФСТ «Спартак».

Змагання відбулися з метою залучення державних службовців, які працюють в органах державної влади області до занять фізичною культурою і спортом, організації їх активного відпочинку, розвитку найбільш популярних видів спорту, пропаганди здорового способу життя, визначення найсильніших учасників змагань для участі у Всеукраїнській спартакіаді державних службовців.

Під час урочистого відкриття виступили перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад, заступник директора Волинської обласної організації ФСТ «Спартак» Олег Хмурий та начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради В’ячеслав Петрук, які привітали учасників та побажали чесної боротьби і перемог.

Загалом, програма змагань включала волейбол, міні-футбол, настільний теніс, шахи, шашки (чоловіки, жінки).

В особистому заліку місця розподілились таким чином. У з маганнях з настільного тенісу в категорії «жінки» І місце посіла Тетяна Яцюра (Турійський р-н), ІІ місце зайняла Галина Філіпчук (Ратнівський р-н), третьою стала Олена Конуць (Рожищенський р-н). У категорії «чоловіки» першим став Сергій Рудись (Маневицький р-н), ІІ місце виборов Сергій Загорський (Володимир-Волинський р-н), ІІІ місце посів Юрій Нікончук (Турійський р-н). У змаганнях з шахів, у категорії «жінки» І місце – Оксана Докай (Рожищенський р-н), ІІ місце – Ольга Наумук (Маневицький р-н), ІІІ місце – Анжела Кіперчук (Камінь-Каширського р-н). Серед чоловіків І місце виборов Василь Самолюк (Любомльський р-н), ІІ місце Юрій Жабонос (Ківерцівський р-н), ІІІ місце – Ігор Дембіцький (Турійський р-н). У змаганнях з шашок в категорії «жінки» І місце – Світлана Миронюк (Маневицький р-н), ІІ місце – Наталія Посполітак (Турійський р-н), ІІІ місце – Оксана Паніна (Ратнівський р-н). Серед чоловіків першим став Ігор Гусак (Луцький р-н), ІІ місце в Олександр Панасюк (Ратнівський р-н), ІІІ місце – Федір Пилипчук (Локачинський р-н).

В загальнокомандному заліку з настільного тенісу І місце – команда Турійський р-н, ІІ місце – команда Володимир-Волинський р-н, ІІІ місце – команда Маневицького р-н; з шашок І місце – команда Ратнівський р-н, ІІ місце – команда Луцький р-н, ІІІ місце – команда Маневицького р-н; з шахів І місце – команда Рожищенський р-н, ІІ місце – команда Маневицький р-н, ІІІ місце – команда Камінь-Каширський р-н.

У змаганнях з міні-футболу І місце – команда Маневицького р-н, ІІ місце – команда Рожищанського р-н, ІІІ місце – команда Горохівського р-н.

У змаганнях з волейболу І місце посіла команда Ковельського р-н, ІІ місце виборола команда Камінь-Каширського р-н, ІІІ місце – команда Ратнівського р-н.

Загалом спартакіада об’єднала 143 учасників.

Отже, за підсумками результатів в загальнокомандному заліку перемогу здобула команда Маневицької районної державної адміністрації, друге місце виборола команда Ковельської райдержадміністрації, третє місце дісталось команді Рожищенської райдержадміністрації.

Збірна команда держслужбовців буде представляти Волинь на Всеукраїнській спартакіаді.

Також, працівники Волинського ОЦФЗН «Спорт для всіх» в рамках фестивалю провели Всеукраїнську інформаційно-пропагандистську акцію «Червона картка» - «Реальність починається з тебе!». Головними завданнями акції є пропаганда здорового способу життя засобами соціальної реклами, формування у населення усвідомлення потреби систематичних занять фізичною культурою і спортом, популяризація активного дозвілля, профілактика негативних проявів у суспільстві шляхом залучення громадян до занять фізичною культурою та спортом.

Усіх переможців та призерів змагань нагородили кубками, медалями, дипломами відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації та обласної організації ФСТ «Спартак».