Всеукраїнська інформаційно-пропагандистська кампанія «Червона картка» у м. Володимир-Волинський

 01.08.2017
Волинська область

30 липня 2017 року в рамках велопробігу, присвяченого 1029-ій річниці заснування міста Володимир-Волинський відбулась інформаційно-пропагандистська кампанія «Червона картка», яку організував акцію Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

До Всеукраїнської акції долучилося 50 учасників велопробігу. Основною ідеєю соціальної інформаційно-пропагандистської кампанії «Червона картка» є пропаганда активного і здорового способу життя, популяризація занять фізичною культурою та спортом серед всіх вікових категорій та верств населення.

Учасники акції отримали роздатковий матеріал із зображенням різних соціальних проблем, відповідно до вікової категорії. Картки під назвою «Ні лінощам! Я вже займаюся!» отримали діти. Зображений на ній учень 8-го класу Іван Осніцький закликає і дітей, і їхніх батьків потурбуватися про здорове майбутнє нового покоління наших співгромадян – займатися фізкультурою та спортом, замінити чергову годину сидіння перед телевізором чи комп’ютером на цікаві спортивні активності, спілкуватися з друзями не онлайн, а на спортивному майданчику.

Картки «Ні пияцтву! Тренуйся!» отримала молодь. Чемпіон світу зі Стронгмен Сергій Конюшок закликає громадян замінити смертельно небезпечну звичку – алкоголь на регулярні заняття фізичними вправами та спортом, витрачати кошти не на спиртне, а на відвідування спортзалу чи басейну, спілкуватися з родиною та друзями не за чаркою, а на прогулянці на свіжому повітрі.

А картки «Ні старості! Живи кожну мить!» із зображеним на них багаторазовим чемпіоном Європи та світу зі спортивної ходьби серед ветеранів 84-річним Іваном Пушкіним із закликом до громадян поважного віку щодо ведення здорового і активного способу життя, регулярних занять фізкультурою і спортом у колі друзів як найкращої профілактики проти самотності, нудьги і стресу, отримали люди похилого віку.

До речі, кампанія «Червона картка» проводиться місцевими центрами ФЗН «Спорт для всіх» по всій території області.